En dag om digitalisering för CIO:er i framkanten

Digitaliseringen har slagit igenom brett. Vad gör det med CIO-rollen? Och hur påverkas svenska verksamheter i det dagliga? Det var temat 2015 för CIO Swedens årliga Trend-event.  Den 18 februari samlades än en gång ett 100-tal svenska CIO:er för erfarenhetsutbyte och inspiration med utgångspunkt i vår pinfärska studie CIO Lägesrapport.

På scenen varvades analys och visioner med praktik – CIO:erna från Volvo, Schibsted, Skanska, Preem och Apoteket delade med sig av sina erfarenheter. IDG, IDC och några av Sveriges mest spännande framtidsföreläsare stod för analysen.

 

Dagens talare

På scen stod bland andra finalisterna från CIO Awards 2014.

CIO Lägesrapport 2015

CIO Lägesrapport 2015 – allt om CIO-rollen i Sverige

Självklart gick vi igenom resultaten i vår egen studie CIO Lägesrapport – Sveriges största oberoende kartläggning av CIO:ns utmaningar och prioriteringar, med 40 sidor siffror, diagram och analys av allt som rör dig och dina kolleger. Rapporten ingick i konferensen och var den självklara utgångspunkten för CIO Trend 2015.

(Värde: 1 795 kr)

CIO Trend 2015 är ett heldagsevent riktat till dig som är:

CIO, it-direktör, it-chef, it-ansvarig, verksamhetsutvecklare.

Är du it-leverantör, leverantör mot målgruppen, konsult eller jurist ber vi dig använda den korrekta kategorin i anmälan.

 

Priskategorier:

Boka nu – 1 995 kr
Ordinarie pris – 3 200 kr
Leverantör, konsult, jurist – 9 900 kr

Grupprabatt: Anmäl 2 personer, betala endast 1 395 kr per person.
Fler än 2 personer? Maila oss på cioevent@idg.se

 
 

Detta ingår i priset:

  • En genomarbetad agenda med proffsiga och inspirerande talare, anpassad till dig som är CIO och it-beslutsfattare.
  • CIO Lägesrapport 2015, Sveriges största oberoende studie av CIO-rollen.
  • Tillgång till talarnas presentationer och rapporter efter eventet.
  • Nätverkande med branschkollegor från hela landet.
  • Du träffar relevanta leverantörer.
  • Väl tilltagen frukost, fikor, färsk frukt, välsmakande lunch.
  • Avslutande mingel med vin/öl/alkoholfritt, snacks och musik.

 

Agenda

7:45

Registrering och lätt frukost i utställningsområdet.

8:30

Välkommen! Dagens moderator öppnar CIO Trend 2015
Alexandra Heymowska, chefredaktör, CIO Sweden

8:40

Analys: IDC Predictions  – CIO Roadmap 2015-2020
Mobilen först och hyperuppkopplade  kunder. Nya möjligheter och utmaningar. 2014 var året digitaliseringen tog fart på allvar. 2015 går resan vidare. Internet of Things parat med nästa generation mobila nätverk 5G ger nya sätt att bearbeta datamängder. Samtidigt får säkerhetsfrågorna ökat fokus.Vad innebär detta för företag i Sverige? Kommer IT avdelningen och CIO:rollen att förvandlas?  Och vad väntar runt nästa hörn? Detta och många fler ögonöppnande resultat av IDC:s forskning kommer Johan Hallberg presentera, med ett fokus på it-resan från och med nu till 2020.
Johan Hallberg, research manager, IDC

9:15

Opening Keynote: Är du redo för förändring?
Stefan Hyttfors är en av Sveriges mest ansedda framtidstänkare. Hans föredrag handlar om varför allt förändras nu – och hur vi gör oss redo.
Stefan Hyttfors

10:00

Förmiddagskaffe.

10:30

Praktikfall: (Mo)bil 2.0 -utan IT stannar Volvo
Idag bidrar it till hela bilens livscykel som en allt viktigare del i arbetet med att  designa, utveckla, producera och sälja bil samt utföra service till kunderna – samtidigt som den dagliga kontorsverksamheten ska flyta på. I fjol var man delaktig i uppbyggnaden av nya fabriker i Kina och så utvecklades lösningar för uppkopplade kunder och bilar. Årets CIO Klas Bendrik berättar hur man organiserar it en förändrad bilbransch.
Klas Bendrik, CIO, Volvo Car Group, Årets CIO 2014

11:00

Partner Keynote: Accenture Technology Vision 2015
The Accenture Technology Vision for 2015 builds upon our theme from the last two years that “Every Business Is a Digital Business, and the leaders are driving disruption.” This year, we describe the hallmark of leaders in the Digital Business Era. They will stretch their boundaries, both literally and figuratively, to grow and succeed.
George Ramsden, Infrastructure Strategy & Transformation Lead, Accenture

11:25

Analys: CIO Lägesrapport 2015
Alexandra Heymowska, chefredaktör, CIO Sweden

11:40

CIO-panelen: Din roll i digitaliseringen
Klas Bendrik, CIO, Volvo Car Group
Malin Bäcklund, CIO, Schibsted Sverige
Eva Harström, VP IT Nordic, Skanska
Claes-Håkan Johansson, CIO, Preem
Elisabeth Stjernstoft, CIO, Apoteket

12:00

Lunch
Minglande lunch i utställningsområdet

UTBRYTARSPÅR A

13:00

Partnerpresentation: TCS.
Nästa våg av affärsinnovation och nya möjligheter
Idag har vi ett stort fokus på kundupplevelser och våra gränsytor mot omvärlden, men lika viktigt är att parallellt utforska nästa våg av affärsinnovation, driven av framförallt Industrial Internet of Things och analys av data. Vinnare på marknadsplatsen har redan idag tagit till sig dessa teman in i affärsutveckling och Johan kommer visa på de affärsmöjligheter som uppstår.
Johan Löfmark, Rådgivare Digital Business Transformation, Tata Consultancy Services

13:30

Praktikfall: Apoteket
Apoteket ligger långt framme i digitalkonkurrensen i sin nyligen omreglerade bransch – bland annat var man första apotek på den skandinaviska marknaden att erbjuda handel med receptbelagda läkemedel via mobilen. CIO Elisabeth Stjernstoft berättar om Apoteket och dess CIO-roll i digitaliseringens tidevarv.
Elisabeth Stjernstoft, CIO, Apoteket

14:00

Praktikfall: Schibsted. Digitalt ledarskap i en förändrad bransch
Schibsted ska ta ledningen i den digitala transformationsresan som pågår i mediabranschen. Så får du en stark, traditionell skråkultur att bli it-driven. Smärtsamt och utvecklande!
Malin Bäcklund, CIO, Schibsted Sverige

UTBRYTARSPÅR B

13:00

Partnerpresentation: Wipro.
Digitalisering – en ny livsstil
Constellation Research förutspår att år 2020 kommer den digitala transformationen att överträffa 100 miljarder dollar. Vad innebär digitaliseringen för företagen? Affärsmodeller, strategi, praktikfall, fördelar.
Carl-Henrik Hallström, Nordenchef, Wipro Ltd

13:30

Praktikfall: Skanska – digitalsering i den fysiska världen
Att bygga är en uråldrig kunskap, och tillgången på digitala lösningar i processer och produkter är något relativt nytt. De digitala möjligheterna utvecklas nu allt snabbare, och ger fördelar till den som kan nyttja dem bäst. Eva Harström, Nordisk CIO, berättar hur Skanska målar upp den framtida, gemensamma bilden av framgångsrik digitalisering.
Eva Harström, VP IT Nordic, Skanska

14:00

Praktikfall: Preems förändringsresa
Preem går igenom en stor förändringsresa och CIO Claes-Håkan Johansson kommer att berätta för oss var Preem står idag samt hur området digitalisering hanteras inom denna resa idag och framåt.
Claes-Håkan Johansson, CIO, Preem

14:30

Afternoon Keynote: Disruption & innovatation – vad vi lär av dem som gick under.
Christian Sandström, docent, Chalmers / Ratio

15:00

Eftermiddagsfika

15:20

Closing Keynote: Så möter du den digitala framtiden
Allt blir IT. Hur kan svenska företag förändra sig för att hänga med i en allt komplexare digital omvärld?
Martin Ragnevad, VD, Daytona

15:50

ReThink: Dr Maombi Project. Digitala möjligheter för en bättre hälsovård i Tanzania
En grupp läkare, tekniker, designers och entreprenörer ville förbättra hälsovården i tredje världen. Tillsammans skapade de Dr Maombi Project, en mobilapp som kopplar upp vårdanställda på landsbygden i utvecklingsländer mot läkare i städerna. Ta del av berättelsen om en resa full av erfarenheter om it som räddar liv.
Nima Jokilaakso, vd och medgrundare DD Innovation / Dr Maombi Project. Årets hållbara projekt 2014

16:10

ReThink: Teacherhack
Läraren Karin Nygårds vill ge sina elever de kunskaper de behöver för att kunna verka i ett digitalt samhälle. Inom projektet Teacherhack lyfter hon fram programmering i undervisningen. Och  i projektet Geek Girl Mini lär hon unga flickor att koda på fritiden: allt som allt är det en demokratifråga! Här får vi se med egna ögon vad det ger!
Karin Nygårds, lärare, Sjöstadsskolan / Geek Girl Mini / Teacherhack – Årets digitala inspiratör 2014

16:30

Mingel, drink & snacks

Trend 2015 på Summit Grev Ture

Trend 2015 ägde rum på Summit Grev Ture, på Östermalm i Stockholm.

Kontakta oss

Camilla Alvfeldt
CIO Community Manager
0768-507 999
camilla.alvfeldt@idg.se

Caroline Askheim
Marknads- & Deltagaransvarig
0705-778 108
caroline.askheim@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
08-453 60 54
christine.karlsson@idg.se

Dagens partners

Accenture

Tata Consultancy Services

Wipro

Basefarm

Basefarm är den ledande driftleverantören av affärskritiska applikationer och vi brinner för det vi gör. Vi fokuserar på en enda sak; vi säkerställer att våra kunders tjänster är tillgängliga hela tiden. Våra kunder har affärskritiska tjänster och är därför helt beroende av att deras tjänster fungerar. Det är därför de väljer att outsourca sin IT-drift till oss och väljer att stanna kvar hos oss. Vårt engagemang för våra kunder är djupt rotat i vår kultur och något som varje medarbetare på Basefarm alltid prioriterar högt. Vårt uppdrag är att möjliggöra våra kunders framgång genom de bästa tekniska lösningarna.

Vi säkerställer att affärskritiska tjänster alltid är tillgängliga. Vi använder vår tekniska expertis, vår avancerade infrastruktur och plattformar för molntjänster, tillsammans med affärsförståelse för att bygga kundanpassade lösningar som förbättrar slutanvändarens upplevelse av våra kunders tjänster. Med våra 300 medarbetare hanterar vi driften av mer än 35 000 tjänster som når över 40 miljoner slutanvändare i 23 länder.

Hur lyckas vi göra våra kunder nöjda när de har komplexa lösningar, hög trafik, kräver snabb utrullning av nya tjänster och har krav på 100% tillgänglighet, utan att ens nämna kundernas säkerhetskrav? Vi hanterar detta genom ett nära samarbete med våra kunder. Varje kund tilldelas en Technical Account Manager (TAM) som arbetar nära kunden i den dagliga leveransen. Den som är TAM har det övergripande ansvaret för kundens lösning, genomförandet av förändringar och vidareutveckling. Basefarm Service Desk är vår tekniska support med tekniska experter i vår första linje, tillgängliga 24/7 och löser de flesta incidenter som rapporteras. Vår Service Desk säkerställer att våra kundteam kan fokusera på att arbeta proaktivt för att säkerställa en optimerad driftplattform, driftsätta nya funktioner eller skala IT-miljöerna på förfrågan, baserat på kundernas förändrade behov.

Basefarm grundades år 2000 för att stödja företag och organisationer som ville bygga sin framgång genom internet. Sedan starten har vi utvecklat våra system och verktyg, förfinat våra rutiner, byggt datacenter, molnplattformar, implementerat säkerhetslösningar som till exempel PCI DSS för betalningslösningar och anställt många duktiga medarbetare. Vi har fortfarande samma uppdrag: att möjliggöra våra kunders framgång genom de bästa tekniska lösningarna. Vi brinner fortfarande för det vi gör!

CSC

Cygate

Cygate är Nordens ledande systemintegratör inom IT och telekommunikation. Med stöd av den främsta teknologin skapar vi morgondagens lösningar och tjänster för nätverk, säkerhet, server och lagring alltid med målet att öka effektiviteten och minska riskerna för företag och organisationer. Cygate ägs av TeliaSonera och har över 700 medarbetare på 21 orter i Sverige och Finland.

Skyhigh Networks

Vill du få fortsatt information om CIO Swedens event?
Lämna din mailadress så håller vi dig uppdaterad.

  • (Om du vill ha ett SMS också.)
  • Du förbinder dig inte till någonting i detta läge och din e-postadress kommer inte att föras vidare till någon extern part.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.