CIO
Leadership
Summit

12 december · kostnadsfritt · 100 % digitalt

Vad är hemligheten för att lyckas i rollen som CIO? Är det strategin, tekniken, medarbetarna, innovationsförmågan eller något helt annat?

Välkommen till ett event där du som CIO står i centrum och där det handlar om vad som gör CIO:ns ledarskap till en succé. Under en intensiv halvdag (drygt!) bjuder vi på inspirerande föreläsningar från såväl ledande experter som från dina kollegor i branschen. Det kommer att handla om:

 • Innovation
 • Ledarskap
 • Governance-frågor
 • Compliance-frågor
 • Digital transformation

… med mera.

Det här är inte ett event om morgondagens trender, CIO Leadership Summit handlar om här och nu. Hur klarar du vardagens utmaningar och den dagliga verksamheten, samtidigt som du är öppen för förändring och utveckling? Möt andra med liknande utmaningar och passa på att nätverka på vår digitala plattform.

Jag vill delta på CIO Leadership Summit

CIO Leadership Summit är ett kostnadsfritt, digitalt invite-only-event – för dig som är CIO, CTO, it-chef, it-arkitekt, eller en liknande roll på ett slutkundsföretag. Är du intresserad av att delta, skickar du en intresseanmälan via formuläret nedan, därefter återkommer vi inom kort. Antalet platser är begränsat.

Talare

Fler talare presenteras löpande.

Agenda

Nu är vi äntligen igång! Varmt välkomna till CIO Leadership Summit.

Dagens utmaningar kräver modiga, kloka och framåtlutade CIO:er. I en värld där teknikutvecklingen går snabbare än någonsin och där IT är kärnverksamhet i alla bolag blir CIO-rollen en nyckelroll för ett bolags framgång. Samtidigt som teknik är en möjliggörare för både effektivisering och nya affärsmodeller så behöver varje organisation ta ansvar för att ens ökad digitalisering är hållbar. Med ett fokus på innovation, hållbarhet och ledarskap har CIO:en möjlighet att skapa förutsättningar för att idag lösa morgondagens utmaningar.

Pernilla Ramslöv,
VD, Nox Consulting

Data, Advanced Analytics och AI utgör en fantastisk möjlighet att skapa affärsvärde genom att förändra hur din organisation arbetar och fattar beslut genom hela värdekedjan. Många företag har gjort framsteg med pilotprojekt, men få har lyckats skala upp initiativen geografiskt och funktionellt.

 • Hur mycket värde kan realiseras genom data?
 • Vad krävs för att bygga och skala upp förmågor?
 • Vad kan vi lära oss från de som skalat?

Per Rosén,
Managing Director Applied Intelligence, Accenture

Kundfokuserad IT - decentralisering genom att integrera IT och affär

I en digital värld blir affärsutveckling och IT ett. Länsförsäkringar har valt en kombination av affärsintegrerad IT med en gemensam IT-strategi för att driva en kundnära utveckling. Det är en resa som ställer stora krav på samarbete och rätt balans mellan autonomi och helhetstänk. Vi har provat oss fram, lärt oss längs vägen och nått framgångar i såväl snabbare och värdefokuserad utveckling som bättre kvalitet.

 • Du får bland annat höra mer om:
 • Vårt tänk för en kundnära utveckling
 • Lärdomar längs vägen
 • Vikten av en stark samarbetskultur och vilja att testa nytt

Ulrica Holmgren,
CIO, Länsförsäkringar

Passa på att fylla på kaffet, snart är vi igång igen!

Som CIO förväntas man ha koll på senaste tekniken, att Techenheten är snabbrörlig, säker, kostnadseffektiv, ha bra verksamhetsförståelse och kan kommunicera så verksamheten förstår. Clas Artvin har arbetat i IT-ledningsroller de senaste 15 åren och är inne på sitt andra CIO-uppdrag idag på Apoteket AB. Clas delar med sig av sina erfarenheter i IT-ledningsroller och i rollen som CIO med konkreta exempel från sin vardag, t ex:

 • Hur hanterar man alla förväntningar och utmaningar?
 • Hur kommunicerar man och når fram till ledning och styrelse?
 • Hur bygger man sitt team?
 • Hur hanterar man misslyckanden och hur vänder man det?

Clas Artvin,
CIO, Apoteket

11.00–11.25 Parallella kunskapsspår

Sofia Sirvell (CIO) och Sebastian Kemi (CISO) delar med sig av sina erfarenheter kring hur ett bra försvar mot cyberhoten fungerar.

Från styrelse till organisation har de arbetat för att finansiera och utföra Sandvik Securitys uppgång både med utmaningar och framgångar.

Du får bland annat hör mer om:

 • Hur byggde vi ett investeringscase kring säk?
 • Hur enades vi om hotbilden och riskaptiten?
 • Hur satte vi upp och genomförde programmet?
 • Vad lärde vi oss på vägen?

Sofia Sirvell,
CIO, Sandvik

Sebastian Kemi 
CISO, Sandvik

--

I denna föreläsning kommer Kjell Rune att dela med sig av sina erfarenheter av att skapa en arbetsplats som attraherar, behåller och utvecklar kompetens.
Du får bland annat höra om:

 • Vilken kultur har din IT-enhet och hur märker du den?
 • Kompetens - egen/extern
 • Praktiska tips

Fyll på med energi, snart är vi tillbaka!

CIOs need to start keep track of their cloud providers' emissions.

With stricter EU rules regarding sustainability reporting, the responsibility to keep an eye on the indirect carbon dioxide emissions also increases, including what is placed in the cloud.

Learn more about:

 • ESG considerations for IT – challenges and opportunities?
 • The journey to a sustainable IT enterprise
 • Key actions to get started today

Niklas Sundberg,
CIO, ASSA ABLOY

13.10–13.35 Parallella kunskapsspår

Programpunkt uppdateras inom kort

Programpunkt uppdateras inom kort

Innovation, mångfald och inkludering går hand i hand. Vår förmåga att innovera baseras till stor del på hur väl vi lyckas skapa tillit och dra nytta av hela teamets perspektiv, erfarenheter och kunskap. Magin skapas i en inkluderande kultur där alla uppskattas för den man är och de kompetenser man har. Men hur skapar du en företagskultur där olikheter är en framgångsfaktor och där ambition, utveckling och framåtdrift blandas med lika delar autenticitet och värme?

Ann Hellenius,
Managing Director, Capgemini

Senare samma kväll – CIO Awards på Berns!

På kvällen samma dag ordnar vi traditionsenligt CIO Awards på Berns Salonger i Stockholm, för speciellt inbjudna. Vi utser Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör.

Läs mer om CIO Awards här

Är du intresserad av att tala på CIO Leadership Summit 2021? Mejla katarina.stromberg@idg.se och berätta vad du vill prata om.

Eller är du intresserad av våra partnerpaket? Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna!

Partner

Snowflake

Accenture

Vill du få löpande information om CIO Swedens event?

Lämna din mejladress så håller vi dig uppdaterad!

Kommande event

IDG Security Day

26 oktober

CIO Leadership Summit

12 december – digitalt, dagtid

CIO Awards

12 december – galakväll på Berns

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Eventchef, IDG
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
070-26 56 788
christine.karlsson@idg.se