CIO Innovation Summit

22 september · kostnadsfritt · 100 % digitalt

Fullbokat

Tänk nytt på CIO Innovation Summit

Utvecklingen går allt snabbare, och det gäller mer och mer att ständigt förändras. Samtidigt är vi på väg ut ur en kris som blivit ett eldprov för företagens och samhällets innovationsförmåga. Den 22 september är det dags för IDG:s första CIO Innovation Summit, där ledande CIO:er och experter delar med sig av erfarenheter, insikter och planer för hur vi arbetar strategiskt med innovation i organisationen, i dag och framöver.

Välkommen till en digital heldag med CIO:er, experter, konkreta praktikfall och inspiration. Vi startar klockan 08.45 och avslutar kl 15.00. I pauserna finns möjligheter att nätverka med dina branschkollegor och mingla i vår Expo-del. Ställ dina frågor till talarna och tyck till i våra polls/undersökningar.

Vi kommer bland annat att diskutera:

  • Sveriges innovationskraft och vägen framåt
  • Vikten av att balansera effektivitet och innovation
  • Hur stora företag och startups kan samarbeta för snabbare innovation
  • Vad krisen lärt oss om innovation och ledarskap
  • Varför inkludering är ett måste för att driva innovation
  • Hur man lyckas med innovationshubbar och innovationsplattformar

Jag vill delta på CIO Innovation Summit!

CIO Innovation Summit är ett kostnadsfritt, digitalt invite only-event – för dig som är CIO, CTO, it-chef, it-arkitekt, eller en liknande roll på ett slutkundsföretag.

Är du intresserad av att delta, skicka en intresseanmälan via formuläret nedan, därefter återkommer vi inom kort. Antalet platser är begränsat.

Program

Dagens moderatorer kickar igång konferensen.

Katarina Strömberg, eventchef, IDG
Karin Lindström, reporter, CIO Sweden

Digital transformation medför ett parallellt behov av förädling och förnyelse där existerande styrning i många fall direkt motverkar den ena av dessa. Genom upprepade studier har forskningen identifierat var existerande styrning försvårar digital transformation, och hur vi behöver tänka om kring design av styrning för framgångsrik omställning.

Du får bland annat höra mer om:

• Hur digital transformation riskerar leda till ökad introversion.
• Hur portföljstyrning kan designas för att uppnå ändamålsenlig digitalisering.
• Hur prestationsstyrning kan designas för att möjliggöra framdrift.

Johan Magnusson
Professor & prefekt på Institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs universitet samt föreståndare för SCDI

Flygindustrin var bland de första branscherna att påverkas av pandemin, där historiskt låga produktionstal resulterade i att ställa om verksamheten för överlevnad. Att anpassa en befintlig it-organisation till en verksamhet som måste förändras varje dag, och samtidigt minska it-kostnaderna med 40 procent, kan ses som en stor utmaning.

Hur prioriterar man när verksamhetens utvecklingsbehov är stort, men it-kostnaden måste minskas? Charlotte Svensson delar med sig  av sina lärdomar hur man bygger en it- organisation för att leverera affärsnytta i en bransch i svårartade tider.

Du får bland annat höra mer om:

• Hur bygger man en it-leverans anpassad utifrån en föränderlig värld?
• Hur säkerställer man prioriteringar sett till data & digital utveckling i en ny verklighet kantad av dagliga utmaningar och reserestriktioner?
• Konkreta erfarenhetstips & lärdomar från diverse branscher

Charlotte Svensson
Executive vice president & CIO, SAS

I en värld där ingen längre känner igen sig är HR- och IT-avdelningarna mer än någonsin i fokus. Hur skapar vi en sund framtida arbetsplats där tekniken är med och stöttar de nya förutsättningarna?

Eva och Suzana lyfter fram vikten av att HR och IT hittar gemensamma handlingsplaner för att skapa framtida arbetsmodeller. Digitala arbetsplatser är i fokus, där vi behöver balansera säkerhet mot integritet, och skapa policyer som bidrar positivt till den nya miljön. Vi står inför digitala utmaningar som vi behöver enas kring internt för att skapa medarbetarengagemang i en osäker och stundtals instabil omvärld.

Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet, och Foxway erbjuder hållbara cirkulära IT-tjänster på en global marknad. Eva Wikmark Walin är personaldirektör på Transcom Worldwide och Suzana Drakulic är vice VD och affärsområdeschef för cirkulära arbetsplatser på Foxway. Tillsammans har de en gedigen erfarenhet av digitala och innovativa arbetsplatser där teknik skapar möjligheter för människan och affären. I denna föreläsning delar de med sig av sin syn och erfarenhet på hur framtidens arbetsplats behöver se ut för att nå bäst effekt för anställda och kunder.

Suzana Drakulic
Vice VD, affärsområdeschef för cirkulära arbetsplatser, Foxway

Eva Wikmark Walin
Personaldirektör, Transcom Worldwide

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla in vad som händer i Expo-området.

Med Johanna Kjellberg, CIO på Swedavia, Kristin Lindmark, CIO på SPP och Teemu Salmi, CIO & Head of IT & Digitalisation på Stora Enso.

Mer detaljerad information kommer inom kort.

ABB har i sitt startup-initiativ Synerleap on-boardat startups från 19 länder i fem världsdelar och startat fler än 140 samarbeten med industrin (med både investeringar och partnerskap). Företaget är gärna med och driver dialogen om innovation framåt, och än hellre tar den till actions och konkret värdeskapande.

Peter Löfgren, CEO på Synerleap, berättar mer om arbetet, vilka resultat de ser och hur tankarna går framåt.

Peter Löfgren, CEO, Synerleap

11.25–11.50 Parallella kunskapsspår

Om inte redan, så inom kort kommer kravet komma från er kundservicechef: ”Vi behöver bättre stöd för empati i kontaktcentret!” Är detta så viktigt som kundservicechefen påstår, och kan verkligen ett IT-system skapa mer empati i kundrelationerna?

En agent har 10 sekunder på sig att ta till sig information om det prioriterade samtalet som ska besvaras. Därefter, inom 4 sekunder, har kunden bestämt sig för vad man tycker om bemötandet från er kundtjänst. Varför är detta viktigt? Därför att en nöjd kund blir en lojal återkommande kund.

Samtal kan vara den första kontakten som kunden har med ert företag, men för agenten är detta det 47:e samtalet denna dag, det 257:e samtalet denna vecka och snart är det helg.. Dessutom har har alla samtalen bevakats, mätts och analyserats. Det är en tuff miljö som kundtjänstens hjältar lever i.

Johan Hägglund, senior account executive på Genesys Nordics, berättar om de senaste insikterna och utvecklingen kring empati i kontaktcentret, hur man gör och vilket systemstöd det finns för att leverera empati i stor skala. Allt för att ert företag ska ha både nöjda medarbetare och kunder.

Johan Hägglund
Senior Account Executive, Genesys Nordics

Organizations must be able to transform themselves in a sustainable, value-generating manner continuously by looking at their company's business processes as they are the life-blood of their organization. In this session you will hear how SAP supports customer with Business Process Intelligence supports the analysis, the improvement and the monitoring of business processes.

Michael Sokollek
Business development, SAP

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla in vad som händer i Expo-området.

För fem år sedan kikade IBM på den rusande svenska startup-industrin och konstaterade att: investeringarna var massiva, bolagen var early adopters av de AI- och moln-usecase vi pratade om – och våra etablerade kunder pratade nutid med oss men hellre framtid med dem.

Vad som startade som ett brett och explorativt ”skunk works” med engagemang i väldigt tidiga startups formerade sig till ett fokuserat B2B-program tydligare förankrat internt, för att nu bli centralt i IBM Sveriges strategi framåt och en hörnsten för nya IBM Innovation Studios arbete med etablerade kunder.

Presentationen ger tillbakablickar på hypoteser och utfall såväl som framåtblickar inom:

• Värde till startups & till organisationen
• Team & personer
• Bedömningsprocess & program modell
• Framåtblickar
• Lärdomar & öppen inbjudan

Urban Roth
IBM Innovation Studio & Startup accelerator leader Nordic

Att demokratisera tillgången till kunskap är nyckeln till att fler människor kan söka sig till tech-industrin. Som social entreprenör handlar Binette Secks mission, profession och person om att skapa innovativa initiativ för att nästkommande generation ska lära sig mer om digital teknik och vara en del av det futuristiska samhället.

Binette kommer att tala om hållbart ledarskap, inkludering och vilka nyckelingredienser som genererar tech-kompetens.

Du får bland annat höra mer om:

• Hur du praktiskt arbetar med hållbart ledarskap i kombination med lärande kultur och inkludering
• Om superstjärnorna som gör skillnad på riktigt genom tech
• Konkreta tips på hur du kan engagera medarbetare och skapa kontinuitet in din bransch och i ditt företag

Binette Seck
Democratizing access to knowledge in tech

13.30–13.55 Parallella kunskapsspår

Flowfactorys medgrundare och CMO Frida Höök resonerar kring den nya CIO:ns sju dilemman och hur de med hjälp av ny low-code teknik kan skapa helt nya förutsättningar för ett konkretiserat lagarbete mellan IT- och affärssidan, utmana traditionella innovationsprocesser liksom minska risker och höja tempot för lansering av nya lösningar.

Frida Höök
Medgrundare och CMO, Flowfactory

Ställ alla dina frågor om innovationsledning och förändringsledning som du har funderat på

Håkan Ozan
Head of Innovation & Strategy, International Innovation Management Institute

Passa på att chatta med branschkollegor och kolla in vad som händer i Expo-området.

Allt fler innovationsmiljöer växer fram för att främja innovationssamverkan mellan stora etablerade företag och små innovativa startups and scaleups. Björn Wikhamn presenterar sin forskning kring vilka möjligheter och utmaningar dessa former av öppen innovation kan innebära, samt hur de kan designas och implementeras i praktiken.

Du får bland annat höra mer om:

• Potentiella värden som kan genereras genom innovationshubbar och öppen innovation
• Olika parametrar som är viktiga att förhålla sig till vid design av innovationshubbar
• Hur innovationshubbar kan designas på olika sätt beroende på syfte

Björn Wikhamn
Docent, lektor, forskare, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Hur hänger vårt innovationsledningssystem ihop med vår digitaliseringsstrategi och vilken roll spelar den traditionella it-avdelningen för dessa?

I en allt mer osäker, snabbrörlig och konkurrensutsatt värld spelar kopplingen mellan digitalisering, innovation och it en större roll än någonsin tidigare. Håkan Ozan går igenom systematiska arbetssätt och organisatoriska modeller för att integrera digitaliserings- och innovationsarbetet för en sammanhållen strategi för it.

Håkan Ozan
Head of Innovation & Strategy, International Innovation Management Institute

Vi sammanfattar och avslutar CIO Innovation Summit.

Katarina Strömberg, eventchef, IDG
Karin Lindström, reporter, CIO Sweden

Talare

Partners

Foxway

Genesys

Signavio

Flow Factory

IBM

Är du intresserad av att tala på CIO Innovation Summit? Mejla katarina.stromberg@idg.se och berätta vad du vill prata om.

Eller är du intresserad av våra partnerpaket? Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna!

Bli partner

Vill du få löpande information om CIO Swedens event?

Lämna din mejladress så håller vi dig uppdaterad!

Kommande event

IDG Security Day

26 oktober

CIO Leadership Summit

12 december – digitalt, dagtid

CIO Awards

12 december – galakväll på Berns

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Eventchef, Foundry
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
070-26 56 788
christine.karlsson@idg.se