12 FEBRUARI @CLARION HOTEL STOCKHOLM

Boka till Earliest Bird-pris

CIO Trend den 12 februari sätter agendan för it-året 2020. Du får en utblick över de trender och möjligheter som väntar runt hörnet, och en inblick i andras verksamheter och erfarenheter.

Hur behöver du som CIO tänka för att driva affären framåt?
Vilken ny teknik och nya arbetssätt ger möjligheter du inte ännu har upptäckt?
Vilka utmaningar behöver du adressera redan här och nu?
Hur har andra skapat smarta produkter och tjänster med hjälp av exempelvis AI eller RPA – och vad kan du lära dig av deras erfarenheter?

CIO Trend ger dig inspiration och utmanar dina tankesätt, här får du insikter och lärdomar från andras lyckade – och mindre lyckade projekt. En dag då nytt vävs in i det gamla, och gör dig redo för nya utmaningar.

Därför bör du vara på plats

  • Modererade diskussioner kring resultatet av CIO Lägesrapport
  • Data – Nyckeln till framgång eller fördärv?
  • Den digitala medarbetaren, hur bygger vi den?
  • Så jobbar Sveriges mest innovativa företag med samarbeten för att driva digitalisering
  • Avanzas teknikstrategi och balansen mellan autonomi och igenkänning
  • Trendspanare och inspiratörer ger sin analys av it, ekonomi och samhälle
  • Verktyg för att kunna nätverka utifrån dina utmaningar och intressen
Anmäl dig idag

Dagens talare

Talarlistan uppdateras löpande

Träffa landets främsta CIO:er och It-ledare – boka idag

Anmäl dig här

Program

Registrering och frukost

Frukost serveras i utställningsområdet.

Mer information kommer inom kort.

Välkommen till CIO Trend 2020

Dagens moderator inleder eventet och presenterar CIO Lägesrapport 2020

Camilla Lejon Alvfeldt, CIO Community Manager

Navigating the future – business not as usual

What are the narratives in which society will experience the world of tomorrow? How technology shapes social behaviors? How will automation and algorithmic intelligence impact society? What are emerging opportunities in understanding how consumers repurpose technology and create new values? 

Our world will undergo seismic changes in the coming 20-30 years, crossing the boundaries of science, technology, business, equality, education, sociology, philosophy, and your everyday life experience. What are the degrees of variations that will enable us to navigate the future?

Aric Dromi, Professional Disruptor, Futurologist and Digital Philosopher

Morgondagens arbetsliv och ledarskap

Gig-ekonomi, gränslöshet, digitalisering och självledarskap. De är några av trenderna som omformar arbetsmarknaden. Och in träder en ung generation som är snabbrörlig, uppkopplad och van vid att få omedelbar återkoppling på prestationer. En grupp som ställer nya krav på arbetsliv och ledarskap samtidigt som de längtar efter gemenskap, meningsfullhet, balans i livet och ett psykiskt välmående.

Vilka stora utmaningar står ledarskapet inför? Vad gör att unga stannar och vad gör att de söker sig vidare? Hur ser det attraktiva ledarskapet ut och vad innebär utveckling för unga?

Sofia Rasmussen bygger bland annat sin presentation på resultat från undersökningarna Ungdomsfokus (2015-2019) i vilka över 11 000 personer har svarat på frågor om värderingar kopplat till arbetsliv.

Sofia Rasmussen, omvärldsanalytiker, föreläsare och författare

Mer information kommer inom kort.

10.30 - 11.00 Förmiddagsfika i utställningsområdet

Välj mellan två parallella spår

Huvudsalen

Accenture Technology Vision 2020

Varje år genomför Accenture en omfattande global undersökning bland it-chefer och beslutsfattare för att definiera de fem digitala trender som kommer att ha starkast inverkan på företag och organisationer under de närmaste tre åren.

Joel Hofgren presenterar den rykande färska Accenture Technology Vision 2020 och delar sin syn på hur man som företagsledare möter de utmaningar och möjligheter som trenderna för med sig.

Joel Hofgren, Managing Director, Accenture Technology

Mer information kommer inom kort.

Sal 2 (Breakoutsal)

Mer information kommer inom kort.

Mer information kommer inom kort.

11.55 - 13.00 Lunchsittning i huvudsalen

Den digitala medarbetaren

Digitaliseringen rullar på och det påverkar både samhället och oss som medborgare och anställda. Vi nästan kräver att kunna kommunicera digitalt både kring semesterresan och med en myndighet.

Hur skall vi hantera denna situation när digitaliseringen påverkar oss både ”utifrån och inifrån”? Hur bygger vi den digitala medarbetaren? Vilken teknik ska vi använda och hur får vi den digitala medarbetaren att ta bra beslut?  Vad ser vi kommer att hända inom 2 till 5 år och vilka fördelar ger det och vilka konsekvenser ställs vi inför?

Stefan Olowsson, CIO, Försäkringskassan

Samarbete skapar lönsamhet

För att skapa framtidens hållbara städer är digitaliseringen en avgörande faktor för att lyckas. Fastighetsbranschen har tagit flera initiativ för att etablera nya typer av samarbeten mellan branschkollegor.

Inom it och teknikutveckling ligger idag helt andra frågor på bordet än vad det gjorde för bara några år sedan. Att dela på kunskap och lösningar är grunden i strategin för Vasakronan och it har på senare år blivit möjliggöraren för att lösa de stora frågorna.

Sören Sandell, CIO, Vasakronan

Tänk om jag hade vetat det här om Tech-branschen

Teknikstrategi, vad är det? Handlar det om att ligga i teknisk framkant eller handlar det kanske lika mycket om arbetssätt, människor och konstant lärande? Att ligga i teknisk framkant kan bli en följd av att de andra delarna är på plats.

Peter kommer bland annat berätta om hur Avanza använder tekniker som tex PWA, Progressive Web Apps och hur Avanza kommit fram till det….och mycket annat

Peter Strömberg, CIO, Avanza

Framtidens IT-organisation

IT-utveckling, verksamhetsutveckling och affärsutveckling flyter ihop i modern utveckling, hur kan framtidens IT-organisation tänkas se ut och vilka förmågor blir viktiga?

Clas Artvin berättar om de megatrender som just nu revolutionerar hur IT-lösningar produceras och vad det driver på för behov av förändringar i t ex arbetssätt, styrning, organisation och kompetensförmågor i framtidens IT-organisation.

Clas Artvin, CIO, SJ

Systembolaget och vår digitalisering - att få igång en innovationsfrämjande kultur

Eva Listi berättar om Systembolagets digitaliseringsutveckling och innovation med exempel på kundfokuserad innovation med AI. Du får inblick i hur man inspirerat och fått igång en ”digital rörelse” inom Systembolaget och hur man bland annat skapat utrymme och förutsättningar för innovation.

Eva ger även exempel på en datadriven AI som har lärt sig att rekommendera liknande viner utifrån Systembolagets smakbeskrivningar – en helt unik AI.

Eva Listi, CIO, Systembolaget

15.10 - 15.40 Eftermiddagsfika i utställningsområdet

Data – nyckeln till framgång eller fördärv?

Alla pratar om att jobba datadrivet och att digitalisera, men vem i organisationen tar ansvar för att driva upp datafrågan på agendan? Hur kan du som CIO på bästa sätt bidra i denna förändring och vilket ansvar ligger på dig?

Malin Persson, CIO på Apotek Hjärtat belyser denna stora fråga ur ett CIO-perspektiv.

Malin Persson, CIO, Apotek Hjärtat

Digitalisering vs. verkligheten

'Digitalisering vs Verkligheten' är ett föredrag med dels en historisk betraktelse om hur vår syn på IT har förändrats de senaste åren och paralleller till hypen i början av 2000-talet. Men också om vad vi behöver göra för att kunna ta våra digitala ambitioner till handling.

Per beskriver fem områden som han ser som speciellt viktiga för att lyckas få ut ett konkret värde av digitaliseringen.

Per Defalva, CIO, PwC

Mer information kommer inom kort.

Dagens moderator avrundar CIO Trend 2020.

Camilla Lejon Alvfeldt, CIO Community Manager

17.05 - 18.30 After work-mingel i utställningsområdet

Med reservation för eventuella ändringar

CIO Lägesrapport 2020 – allt om CIO-rollen i Sverige

CIO Lägesrapport är Sveriges största oberoende kartläggning av CIO:ns utmaningar och prioriteringar, med 40 sidor siffror, diagram och analys av allt som rör dig och dina kollegor.

➤  Under CIO Trend går vi igenom resultatet från rapporten, med tankar och synpunkter från dig i publiken. Det blir interaktiva modererade diskussioner vid borden.

➤  Ditt exemplar av CIO Lägesrapport ingår när du deltar på CIO Trend (värde 1795 kr).

Studien bygger på en enkät som görs just nu. Dina svar är värdefulla – svara gärna på enkäten!

CIO Sweden samlar Sveriges främsta it-ledare. Målgrupp är CIO, CTO, it-chef, it- och verksamhetsarkitekt – eller en liknande roll. Deltagarna kommer från stora och medelstora verksamheter i både privat och offentlig sektor.

Ett utmärkt tillfälle att uppdatera dina kunskaper, knyta nya kontakter och att uppehålla befintliga.

Datum: 12 februari, program ca kl 08.00-17.00.

Plats: Clarion Hotel Stockholm

I priset ingår: Frukost, fikor, nätverksvänlig lunchsittning med bordsservering, färsk frukt, After Work-mingel efter eventet. Tillgång till talarnas presentationer och rapporter.

”Hur IT kan jobba med strategi, styrning, förvaltning, utveckling och innovation – samt många goda insikter att ta med sig hem”

– Jörgen Stålnacke, It-chef, SRV återvinning AB

Partners

Accenture

DXC Technology

SOTI

Binero

Sofigate

Flow Factory

Är du intresserad av ett sponsorskap?
Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna!

Bli partner

Kontakta oss

Camilla Alvfeldt
CIO Community Manager
0768-507 999
camilla.alvfeldt@idg.se

Caroline Askheim
Marknads- & Deltagaransvarig
0705-778 108
caroline.askheim@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
08-453 60 54
christine.karlsson@idg.se

Yrkesnätverket CIO Executive Club – CEC

CIO Executive Club är ett professionellt nätverk för CIO:er/IT-beslutsfattare i CIO Swedens regi. Här får du stöd i din roll som CIO och möjlighet att utbyta erfarenheter med CIO-kollegor i olika branscher.

Läs om CIO Executive Club, samt om vilka förmåner som ingår i medlemskapet.