17 februari · kostnadsfritt · 100 % digitalt

Kicka igång det nya året på CIO Trend

CIO Trend den 17 februari sätter agendan för it-året 2021. Du får en utblick över de trender och möjligheter som väntar runt hörnet, och en inblick i andras verksamheter.

Hur tänker andra CIO:er om möjligheter med ny teknik? Vad ser de som sina största utmaningar det kommande året, och hur vill de utveckla sina verksamheter framåt?

CIO Trend ger dig inspiration och utmanar dina tankesätt, här får du insikter och lärdomar från andras lyckade – och mindre lyckade projekt. En dag då nytt vävs in i det gamla, och gör dig redo för nya utmaningar.

Du får:

 • Trendspaningar
 • Uppdatering om ny teknik
 • Årets CIO 2020 delar med sig av sina erfarenheter
 • Insikter från andra CIO:ers arbete

Bland årets talare

Fler talare tillkommer löpande.

Jag vill delta på CIO Trend 2021!

CIO Trend är ett kostnadsfritt, digitalt invite-only-event – för dig som är CIO, CTO, it-chef, it-arkitekt, eller en liknande roll på ett slutkundsföretag. Är du intresserad av att delta, skickar du en intresseanmälan via formuläret nedan, därefter återkommer vi inom kort. Antalet platser är begränsat.

Agenda

Dagens moderator, Katarina Strömberg, hälsar välkommen och inleder dagen.

Katarina Strömberg, Event Manager, IDG

7 riktningar för framtiden

Som deltagare på event för CIO:er har du givetvis koll på vad AI, blockkedjor och 3D-skrivare handlar om. Men om vi lyfter blicken - hur kommer framtidens teknologier att samverka med andra megatrender som vi ser? Vilka ritningar kan utvecklingen tänkas ta? Och vilken roll spelar du och jag i att forma en framtid som gynnar både människa och planet?

Judith Wolst, digital strateg, författare och entreprenör

Alla företag i framtiden kommer vara AI-företag!

Hur förklarar man AI utan att gå in på teknik, konkreta tillämpningsområden och vad krävs för att bli AI-redo som organisation? Vi rundar av med axplock från AI Swedens kommande guidelines för hur ledningsgrupper framgångsrikt får in AI i sin affärsstrategi.

Kye Andersson, Major Impact Initiatives, AI Sweden

Ett samtal mellan morgonens talare, om trender och hur vi påverkas av nya tekniker.  Du som deltagare är välkommen att vara med och ställa frågor i chatten.

CIO:er skapar konkurrenskraftiga och attraktiva bolag

Pandemin har tagit förväntningarna på tillgängliga, ändamålsenliga och användbara digitala tjänster till en ny nivå, vilket betyder att IT aldrig varit viktigare för såväl kunder som medarbetare. Arbetet måste fortsätta och CIO sätter en agenda som säkerställer att bolaget vinner på marknaden och är en attraktiv arbetsplats.  

 Vi belyser två stora trender för CIO:er, sätter dem i ett sammanhang samt exemplifierar med angreppssätt från trendsättande bolag: 

 Data som möjliggörare för affärer - Den snabbt föränderliga världen ställer stora krav på hur man tar och behåller ledningen genom att ha skalbara och flexibla plattformar samt nyttja all relevant data. Vad behöver IT ha på plats för att lyckas? Hur tänker några av de bolag som tagit klivet? 

 Hjälpa verksamheten att skapa en attraktiv och modern arbetsplats - Arbetsplatsen blir alltmer digital vilket gör att CIO har stor möjlighet att påverka hur den uppfattas. På vilka sätt kan IT möjliggöra en transparent, trovärdig och innovativ företagskultur? Hur kan företag möta de ökande kraven på att jobba var man vill när man behöver det, med en upplevelse som överträffar förväntningarna hos chefer och medarbetare? 

Michael Thunberg, Business Lead Management Services, Sofigate
Kristofer Kaltea, IT Management Consultant, Sofigate

10.05–10.25 – Paus. Passa på att utnyttja chatten, mingla i det digitala nätverksområdet, hälsa på hos våra sponsorer och nätverka med andra besökare

Så arbetar Humana med digital innovation

Alla talar om digitalisering och innovation, men långt ifrån alla lyckas. Vad är nycklarna till framgångsrik digital innovation?

I denna föreläsning bjuder Elisabeth Stjernstoft på case från Humana som ger insikter i hur man lyckas med kontinuerlig digital innovation, strategiska fördelar genom innovation, hantering av innovation som en kärnprocess, innovationskällor, den digitala innovationens centrala beståndsdelar och fallgropar att undvika, samt hur man utvärderar innovationsprojekt.

Elisabeth Stjernstoft, CIO, Humana

10.50–11.45 – parallella utbrytarspår

Accelerera och öka din produktivitet 2021

2020 blev ett annorlunda år för Sverige och resten av världen. Vi drabbades av en pandemi som fått stora konsekvenser på människors liv och världsläget. Pandemin spås orsaka en ekonomisk kris som är större än finanskrisen 2008.

När vi nu tittar i backspegeln, ser vi trots allt flera positiva händelser. Pandemin har tvingat normalt trögrörliga branscher att vara kreativa. Bolagen har fått påskynda sina digitala transformationer. Det är väldigt mycket smarta idéer som fötts under krisen och företagen har blivit tvungna att implementera projekt såsom elektronisk/digital signatur, säker dokumenthantering via molnet, automatisering och integrationer på rekordtid. Dessa tekniska lösningar har gjort att företagen kunnat fortsätta att driva sina verksamheter och även sälja sina varor/tjänster ändå.

Hur kommer produktiviteten och kreativiteten att se ut hos företagen under 2021? Ta del av vår presentation för att få höra mer.

Key take-aways:

 • Frigör värdefulla arbetstimmar genom att jobba smartare
 • Integrera dina tekniska investeringar, istället för att jobba i silor
 • Arbeta säkert och möjliggör en bättre upplevelse för dina anställda såväl som för dina kunder

Johan Lopes Helgesson, Senior Solution Consultant – Digital Media, Adobe Systems Nordic

Technology Intelligence – Evolutionen inom Software Asset Management

Under många år har etablerade företag och organisationer successivt mognat i sitt synsätt och användande av Software Asset Management. Men då IT är i konstant förändring, måste också användandet av IT förändras över tid. Med en ökad komplexitet i hur vi anammar ny teknologi och för att kunna ta till sig framtida förändringar, måste IT chefer kontinuerligt ha tillgång till Technology Intelligence.

Du kommer under denna session med Snow Software bland annat lära dig hur ert företag, genom rätt typ av data kan:

 • stödja strategiska beslut
 • öka säkerheten
 • kontrollera användandet i molnet och hjälpa ert företag framåt

Rasmus Larsson, Senior Enterprise SAM Consultant, Snow Software
Torbjörn Ågestam, Enterprise Account Manager, Snow Software

Accenture Technology Vision 2021

Varje år genomför Accenture en omfattande global undersökning bland it-chefer och beslutsfattare för att definiera de fem digitala trender som kommer att ha starkast inverkan på företag och organisationer under de närmaste tre åren.

Joel Hofgren presenterar den rykande färska Accenture Technology Vision 2021 och delar sin syn på hur man som företagsledare möter de utmaningar och möjligheter som trenderna för med sig.

Joel Hofgren, Managing Director, Accenture Technology

Changing Cyber Landscapes: The Battle of Algorithms 

Among rapidly evolving technological advancements, the emergence of AI-enhanced malware is making cyber-attacks exponentially more dangerous, and harder to identify. Mounted at speed and scale, AI-powered cyber-attacks will drastically increase yield for cyber-criminals, and may even result in the subtle manipulation or distortion of information or data.  

 In the face of offensive AI attacks, organizations are turning to defensive cyber AI, which can identify and neutralize emerging malicious activity, no matter when, or where, it strikes. 

In this session, learn about: 

 • Paradigm shifts in the cyber-threat landscape 
 • Advancements in offensive AI attack techniques 
 • How defensive AI can fight back  
 • Real-world examples of emerging threats that were stopped with Cyber AI 

Rickard Rollin-Carlsson, Account Executive, Darktrace

11.45–12.30 – Paus. Passa på att utnyttja chatten, mingla i det digitala nätverksområdet, hälsa på hos våra sponsorer och nätverka med andra besökare

Beyond 'Workplace': Thriving in a boundless world with the cloud workforce

I denna session tittar Google närmare på arbetsplatsens utveckling mot en mer distribuerad modell, samt ger en inblick i den teknologi som underlättar för en moln-orienterad och mer modern arbetsstyrka.

Edvard Lundberg, Chrome Enterprise Nordics Lead, Google Chrome Enterprise

Från Perl-1997 till AI-2020 på 2 år

2018 när Anna-Lena tillträdde som CIO på Bokhandelsgruppen (Akademibokhandeln, Bokus  & Bokus Play) var det ett faktum att man genom åren hunnit bygga upp en rejäl teknisk skuld, blivit omsprungen av en rusande digitalisering på marknaden och saknade en tydlig strategi framåt för att hantera detta. Anna-Lena har de senaste 2,5åren tagit fram och exekverat på en digital transformationsstrategi för Bokhandelsgruppen som nu på kort tid kommit en bra bit på väg i att rusta sig för framtiden.

Anna-Lena kommer berätta om resans start, planen, arbetet och lärdomar på vägen. Vad har varit avgörande för framgång och vad har varit de största utmaningarna på vägen?

Anna-Lena Olsson, CIO, Bokhandelsgruppen i Sverige AB

På CIO Swedens årliga gala CIO Awards den 14 december, korades Pär Degerman till årets CIO 2020! En del ur motiveringen lyder: Årets CIO är en modern ledare som har byggt en datadriven och snabbrörlig organisation med osedvanligt hög leveransförmåga. En ledare med stort mod och kunnande som lyckats skapa en stark innovationskultur i bolaget.

På CIO Trend berättar Pär om arbetet på Einride och delar med sig av sina viktigaste lärdomar. Hur ser arbetet ut då tekniken är affären?

Pär Degerman, CTO, Einride

Tack för idag! Katarina Strömberg summerar och avslutar förmiddagen.

Är du intresserad av att tala på CIO Trend 2021? Mejla camilla.alvfeldt@idg.se och berätta vad du vill prata om.

Eller är du intresserad av våra partnerpaket? Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna!

Bli partner

Partners

Accenture

Sofigate

Sofigate
Sofigate är ett konsultföretag som specialiserat sig på utveckling av Business Technology. Vi hjälper våra kunder att utveckla samspelet mellan företag och teknik: att designa, bygga och implementera teknologilösningar som stöder affärsverksamheten. Vi använder banbrytande plattformar som ServiceNow och vi har 600 medarbetare i Finland, Sverige och Danmark.  

Business Technology Standard – vårt öppna ramverk som vi utvecklat tillsammans med våra kunder.
I den snabbutvecklande digitala världen har vi insett att öppenhet och frihet att dela information till allmänheten är vägen till framtiden. Detta är anledningen till att vi har grundat Business Technology Forum, en ideell verksamhet som utvecklar vårt öppna ramverk inom teknikhantering tillsammans med våra kunder. Vi kallar ramverket för Business Technology Standard (sätt in länk www.managebt.org).

https://www.sofigate.com

Adobe

Google Chrome Enterprise

Snow Software

Darktrace

Interxion

Vill du vara en del av NEXT Live?

Vi har plats för fler talare. Mejla Katarina Strömberg på katarina.stromberg@idg.se och berätta vad du vill föreläsa om.

Vill du få löpande information om CIO Swedens event?

Lämna din mejladress så håller vi dig uppdaterad!

Kommande event

IDG Security Day

26 oktober

CIO Leadership Summit

12 december – digitalt, dagtid

CIO Awards

12 december – galakväll på Berns

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Eventchef, Foundry
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
070-26 56 788
christine.karlsson@idg.se