19 september • STOCKHOLM • #ciogovernance

Anmäl dig här

Välkommen till CIO Governance 2018

Den 19 september är det äntligen dags för CIO Governance, en heldag där vi fokuserar på dina möjligheter och utmaningar i rollen som ledare och it-beslutsfattare.

I år består agendan av tre huvudteman:

  • Digitalt ledarskap och governance – vad krävs av en digital ledare idag?
  • Innovation – hur ska man innovera för att möta framtidens behov, hur man får till en innovationshubb och hur får man sina anställda engagerade i innovationsarbetet?
  • It-kompetensförsörjning – 2022 saknas det minst 70 000 personer för att möta behovet inom it-sektorn. Hur ska man som CIO attrahera rätt personal, lyckas få dom att stanna kvar och vilja vidareutvecklas inom nya teknikområden?

Världen förändras raskt, digitalisering är navet för förändringen – på CIO Governance får du verktygen, kunskapen inspirationen och nätverket för att bli framtidens vinnare.

T.o.m 14 augusti bokar du till Early Bird-pris

Anmäl dig här

Dagens talare

Talarlistan uppdateras löpande

Dagens program

Programmet uppdateras löpande

Registrering öppnar och frukost serveras

Starta dagen med frukost i utställningsytan.

Hur du leder innovation för att skapa optimala förutsättningar för digitalisering

Enligt KPMG Global CIO Survey 2017 försöker 60 % av IT-cheferna idag ta ansvar för innovation, detta eftersom digitala innovationer inom t.ex. IoT, robotics och AI är den största drivkraften för tillväxt. Samtidigt är endast 6% av företagsledningar nöjda med resultaten av sina investeringar i innovation. Undersökningar visar att den största svårigheten med att driva innovation är bristen på kunskap kring systematik och struktur kring innovationsledning.

Håkan Ozan går under detta frukostseminarium igenom metoder och ramverk för att bygga innovationssystem som skapar optimala förutsättningar för digitalisering, och som är anpassade till den kommande internationella ISO-standarden (ISO 50501) för innovationsledningssystem.

Håkan Ozan, Head of Innovation Services, KPMG

Välkommen till CIO Governance 2018

Dagens moderator Johan Magnusson inleder dagen.

Analys från IDC

Mer information följer inom kort.

Vilket ledarskap krävs på morgondagens arbetsmarknad?

Framtiden är redan här – omvärldens förändringar kräver att vi skapar en kultur av ständigt lärande för att ha rätt kompetens och inte minst för att attrahera och behålla personal. Ledare har en viktig roll i att lära sig förstå och leda i ständig förflyttning av kompetens.

Nya arbetsformer blir allt vanligare, många tar makten över sin egen karriär och väljer plattformsarbete eller frilans framför en fast anställning, varför? Och hur kan företag erbjuda den flexibilitet och utveckling som människor vill ha? Monica berättar även om begreppet Learnability, LQ, viljan och förmågan att lära nytt samt om det allt viktigare samarbetet mellan HR och CIO. Monica Längbo beskriver trender som påverkar arbetsmarknaden idag och imorgon

Monica Längbo, HR-Direktör ManpowerGroup

10.10 Förmiddagsfika i utställningsområdet

När it-organisationen decentraliseras – hur styr du den då?

Mer information följer inom kort.

Hans Blomgren, Sandvik Group CIO

TBA

Mer information följer inom kort.

Björn Olofsson, VD, Sofigate & Roland-Philippe Kretzschmar, Head of Digital Frontline Development, Sofigate Group

Case Husqvarna: Hur man vässar processerna och tillverkningen även på insidan

Mer information följer inom kort.

Hillevi Agranius, CIO, Husqvarna

12.00 Lunchsittning i huvudsalen

Välj mellan två parallella spår

Sal 1 (Huvudsalen)

Sal 2 (Breakoutsal)

Så leder du innovativa organisationer

Hur kan du som ledare i en it-organisation verka för att skapa en innovationskultur? Och kur kan du också möjliggöra att ditt företag faktiskt får ut affärsnytta av innovationskraften?

Per Gutesten, CIO, ATG

Hur blir virtuella produkter en del av affären?

Hur kan egentligen AR och VR skapa värde? I kylcontainerföretaget Envirotainers innovationsarbete har virtuella produkter blivit en viktig del. Här berättar företagets cio om vad tekniken kan användas till och vad vinsterna är.

Otto Dyberg, CIO, Envirotainer AB

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

Sal 1 (Huvudsalen)

Så leder du innovativa organisationer

Hur kan du som ledare i en it-organisation verka för att skapa en innovationskultur? Och kur kan du också möjliggöra att ditt företag faktiskt får ut affärsnytta av innovationskraften?

Per Gutesten, CIO, ATG

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

Spår 2: Breakout-sal

Hur blir det virtuella ett del av verksamhet och affär?

Hur kan egentligen VR och AR skapa värde. I kylcontainersföretaget Envirotainers innovationsarbete har VR och AR blivit en viktig del. Här berättar företagets CIO om vad tekniken kan användas till och vad vinsterna är.

Otto Dyberg, CIO, Envirotainer AB

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

Breakoutpass TBA

Information kommer inom kort.

14.30 Eftermiddagsfika i utställningsområdet

Det nya arbetslivet och den avlövade linjeorganisationen

Mats Tyrstrup är docent i företagsekonomi och forskare vid Stiftelsen Leading Health Care, vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har forskat om ledarskap i över 25 år, på senare tid med fokus på kunskapsintensiva verksamheter. Mats har myntat begreppet organisatoriska mellanrum som en förklaring till svårigheterna att samverka över organisatoriska gränser. Samtidigt som det finns ett växande behov av samverkan, inte minst inom och runt offentlig sektor.

Mats föreläsning beskriver förändringarna av arbetslivet med utgångspunkt i just begreppet organisatoriska mellanrum och hur de här förändringarna påverkar linjeorganisationen och därför ytterst innehållet i chefsarbete.

Mats Tyrstrup, Forskare, Centre for Advanced Studies in Leadership, Handelshögskolan i Stockholm

Start-up case: Så här jobbar en start-up med rekrytering & employer branding

Idag är konkurrensen om tech-talang stenhård. Hur gör man för att sticka ut och attrahera talang? Och framförallt, hur lyckas man behålla dem när headhunters jagar dem varje vecka?

Sara Bjelkstam, COO, Fishbrain

En stafett där varje medarbetare är ansvarig för sin egen sträcka

En stafett där varje medarbetare är ansvarig för sin egen sträcka. Så beskriver Linda Hammarstrand företag – och det är förmågan att samarbeta som avgör vilka som blir ledande. Vi måste arbeta tillsammans – inte bara samtidigt.

Det är våra vanor och beteenden – vår företagskultur - som syns på sista raden. Linda föreläser om hur man skapar och driver en högpresterande företagskultur. Hur kopplar man värdegrunden till resultatet? Detta och mycket mer reder ni ut tillsammans. En inspirerande upplevelse och konkreta verktyg utlovas.

Linda Hammarstrand, Director of Passion, Clarion

Summering av CIO Governance 2018

Dagens moderator Johan Magnusson rundar av dagen.

17.00-18.30 After event-mingel i utställningsområdet

Med reservation för eventuella ändringar

CIO Governance samlar Sveriges viktigaste it-beslutsfattare, CIO:er, IT-direktörer, IT-chefer, CTO:er samt IT- och verksamhetsarkitekter. Deltagarna kommer från stora och medelstora verksamheter i både privat och offentlig sektor.

Ett utmärkt tillfälle för dig att knyta nya kontakter, samt att uppehålla befintliga.

När: 19 september, ca kl 08.00 – 17.00.

Var: Meeting Room, Alströmergatan 20, Stockholm.

I priset ingår: Frukost, fikor, nätverksvänlig lunchsittning med bordsservering, färsk frukt, AW-mingel. Även tillgång till talarpresentationer och rapporter.

T.o.m 14 augusti bokar du till Early Bird-pris

Anmäl dig här

Partners

Olingo

Olingo Consulting är ledande specialister inom IT Service Management. Vi erbjuder expertstöd och konsulttjänster, ITSM-simulering, Lean-spel och anpassade utbildningsprogram – främst inom ITIL®, Kepner-Tregoe®, Cobit® och Lean.

Våra erfarna och omtyckta konsulter och kursledare hjälper våra kunder inom offentlig och privat sektor att genom best practice stärka sin egen förmåga att skapa ordning och reda, effektiva processer och arbetssätt med fokus på kundnytta och kundvärde i varje del av leveransen.

Sofigate

Intresserad av att bli partner? Klicka här för mer information

Anna Nilsson
Eventchef IDG
Tfn: 0707-71 40 51
anna.nilsson@idg.se

Caroline Askheim
Marknad & Deltagare
Tfn: 0705-778 108
caroline.askheim@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
Tfn: 08-453 60 54
christine.karlsson@idg.se

Intresseanmälan

Lämna din mailadress så håller vi dig uppdaterad!