12 SEPTEMBER • STOCKHOLM

Boka early bird-pris t.o.m 20 augusti

Jobba innovativt, jobba snabbt och jobba smart. Nya tider och tekniker kräver nya arbetssätt och förmågor. Hur ska vi tänka för att få fart på innovationen? Hur ska vi organisera, och hur hittar vi en styrning som passar?

Många av dagens utmaningar kräver att vi jobbar annorlunda än tidigare och att vi vågar testa och öppnar upp för att lära nytt.

På CIO Governance den 12 september, diskuterar vi frågor som berör hur it på bästa sätt stöttar affären. Innovation, organisation och ledarskap – vad behöver du göra idag för att vara relevant imorgon?

Därför bör du vara på plats

 • Den senaste forskningen om styrning
 • Hur världens mest innovativa organisationer arbetar med kompetensförsörjning
 • Ledande CIO:er – praktikfall och spännande projekt
 • Tunga analytiker ger sin analys av it, ekonomi och samhälle
 • Target Operating Model Design – ett operativt arbetssätt som stämmer med de strategiska målen för it-verksamheten.
 • Om SPPs resa mot att bli en ledande digital aktör
 • Inspiratörer och innovationsproffs ger dig ny energi
Anmäl dig idag

Talare

Dagens program

Registrering och frukost

Frukost serveras i utställningsområdet.

08.00-08.45 Frukostseminarium

Mer information kommer inom kort.

Välkommen till CIO Governance

Dagens moderator inleder eventet.

Johan Magnusson, Docent Göteborgs universitet & Swedish Center for Digital Innovation

Från lifelong learning till up- and reskilling – trendspaning om en av våra största utmaningar just nu

 • Hur ser behoven av ny kompetens ut?
 • Skärningspunkten mellan change management och kompetensförsörjning.
 • Hur arbetar världens mest innovativa organisationer med kompetensförsörjning?
 • Vilka är de nya, smarta sätten att arbeta med up- and reskilling?

Pär Lager, hyllad talare inom ledarskap, förändring, innovation & verksamhetsutveckling

Analyst Keynote – Omvandlingens vinnare

Digital transformation och digitalisering är strategiskt fokusområde för nästan 100% av svenska företag.

Vad kännetecknar de företag som är framgångsrika i sin digitala transformation? Finns det tydliga trender i hur man hanterar sin organisatoriska omvandling? Vilka KPIer är viktiga? Hur styr jag en omvandling när den griper in i kärnverksamheten?

Martin Sundblad, Research Manager, IDC

Ikanos resa mot att bli en modernare bank

Digital transformation är något som genomsyrar alla branscher och ett absolut måste för de företag som vill fortsätta vara relevanta, i en värld där User Experience (UX) blir alltmer avgörande för vilka tjänster vi väljer att konsumera. Många nordiska bolag har de senaste tio åren insett vikten av att använda sig av en relevant Operating Model för att optimera samspelet mellan verksamheten och IT, och omsätta kraven till utveckling av tjänster som levereras och konsumeras på moderna plattformar och gränssnitt.

Sofigate:s Business Technology Standard är en komplett styrmodell för detta ändamål, utvecklad i Open Source-miljö av Sofigate tillsammans med deras kunder. Hör hur Ikano har tagit hjälp av modellen för att modernisera sin verksamhet och realisera behoven på moderna plattformar som ServiceNow.

Talare presenteras inom kort

10.30 - 11.00 Förmiddagsfika i utställningsområdet

SPP:s resa mot att bli en ledande digital aktör

 • Om hur bytet av en IT-plattform kan bli en katalysator till förändring.
 • Om agil transformation,  opportunistisk innovation och att positionera sig i ekosystemet.
 • Om att vara en modig organisation och att se  sig själv med nya ögon.

Kristin Lindmark, CIO, SPP

Vi intervjuar – CIO Swedens Karin Lindström intervjuar Mattias Hindfelt, CIO på EQT

Hur är det att vara CIO i helt olika branscher? Vad kan man ta med sig och vad är specifikt? Det är några av de frågor som tas upp under denna intervju då Karin Lindström från CIO Swedens redaktion möter Mattias Hindfelt, CIO på EQT. Många uppskattar CIO Swedens intressanta intervjuer från både tidigare papperstidning och nu sajt. Här bjuder vi in vår journalistiska del till vår live-kontext och får det bästa av två världar!

Mattias Hindfelt, CIO, EQT och Karin Lindström, Reporter, IDG

Target Operating Model Design – Hur man etablerar ett framtida operativt arbetssätt som stämmer med de strategiska målen för IT-verksamheten

En IT-TOM definierar hur vi successivt utvecklar vår IT-organisation för att matcha de framtida målen för digitalisering och IT. Denna workshop kommer att innehålla ett nätverksmoment där vi i grupper kommer att diskutera mognadsgraden för IT-TOM i våra organisationer.

Håkan Ozan, Head of Innovation Advisory, KPMG

12.00 - 13.00 Lunchsittning i huvudsalen

Välj mellan två parallella spår

Huvudsalen (Rotundan)

Data, data, data. Digitaliseringen handlar till stor del om data – insamling, lagring och användning av data – fler och fler företag strävar efter ”det datadrivna företaget”.

Vilka strategiska frågeställningar har vi kring datalagring? På vilket sätt spelar Cloud Act in? Hur skyddar jag mig från fysiskt angrepp på den digitala infrastrukturen?  Varför blir aspekter kring miljö och cyklisk ekonomi en avgörande faktor i den digitala infrastrukturen?

I panelen delar vi med oss av research och insikter kring reglering av datalagring, säkerhet, miljömässiga avtryck, tillgänglighet/latency, multi-cloud.

Panelledare: Martin Sundblad, Research Manager, IDC

Paneldeltagare: Johan Christenson, CEO, City Network och Fredrik Jansson, Chief Strategy Officer, DigiPlex

SynerLeap är ABB:s accelerator med främsta syftet att skapa ett effektivt ekosystem för startups som vill växa inom robotik, energi eller automation.

Detta har varit framgångsrikt och idag har SynerLeap tillsammans med startups skapat mer än 60 samarbeten med ABB.
Ni kommer att få lyssna på denna tvååriga resa, dess med- och motgångar, samt kryddas av insikter från LumenRadio – ett av medlemsföretagen.

Martin Olausson, Head of Business Development, SynerLeap powered by ABB & Karin Hoflund, Partner Sales Manager, LumenRadio

Mer information om programpunkten från Insight kommer inom kort

Sal 2 (Breakoutsal)

I takt med att mängden data inom en organisation ökar dramatiskt - genererat såväl internt som externt via kunder, leverantörer och partners - så ökar även risker kopplade till informationshantering. Affärskritisk information behöver samlas in, klassificeras och sparas - automatiserat i så hög grad som möjligt.

Under den här presentationen får du ta del av hur OpenText med hjälp av Information Governance genom Artificial Intelligence hjälper kunder att säkerställa hantering och styrning av information under hela livscykeln, samtidigt som risker kopplat till bland annat legala krav minimeras.

Lennart Gren, Kunnig ledare, med lång erfarenhet av stora organisationer, OpenText

Mer information om programpunkten kommer inom kort

Claes Lindholtz, Director Business Development & Digital Transformation, SJ AB

14.25 - 14.55 Eftermiddagsfika i utställningsområdet

Sal 1 (Huvudsalen)

Hur optimerar du arbetet med att säkerställa kvalitet i befintlig it och samtidigt jobba innovativt för att hitta det som stödjer affären i framtiden?

Båda delarna är avgörande för framgång men hur ska man prioritera och vilken organisation passar bäst för IT-uppdraget när det ständigt förändras?

Victoria Bohlin, CIO, Capio

Balanserande styrning för digital mognad

Digitaliseringen för med sig nya utmaningar för verksamheter. Parallellt med att man driver på en hög nivå av effektivitet behöver man även lyckas med innovation. Tyvärr är dessa två två sidor ofta motverkande.

Johans föredrag utgår från aktuell forskning och belyser hur man genom ett fokus på digital mognad kan uppnå en balanserande styrning.

Johan Magnusson, Docent Göteborgs universitet & Swedish Center for Digital Innovation

Strategier, strategier, strategier – varför och till vilken nytta?

Frågan om hur man får med sig verksamheten, eller hur IT kan bli en del av verksamheten är ständigt aktuellt. Kan verkligen strategier och planer hjälpa oss? Varför är det rätt tid att göra det nu?

I arbetet med digitaliseringsstrategin har RF flyttat frågan från IT till hela verksamheten. Utöver det måste vi även förstå att vi som en stor folkrörelse rör oss i ett globalt digitalt ekosystem och hur vi på bästa sätt kan se till att dra nytta av det. Dels för att förbättra vår egen verksamhet men även hur vi kan bidra till samhället i stort.

 • Utnyttja hypen kring digitalisering för att göra det du velat gjort under många år.
 • Hur får du strategierna att hänga ihop?
 • De digitala ekosystemen påverkan på din strategi.

Fredrik Larsson, CIO, Riksidrottsförbundet

Mod och passion – spänn bågen lite till!

Var inte rädd. Det omöjliga är möjligt. I alla fall om man får tro konstnären, entreprenören och innovatören Mikael Genberg.

Mikael tar avstamp i världens både framgångsrika och misslyckade monument för en resa i sin egen häpnadsväckande berg och dalbana mot extraordinära mål.

Med en sällan skådad energi och utstrålning på scenen sprider Mikael både skratt och insikt med en inspirerande eftersmak av "djävlaranamma".

Mikael Genberg, Konstnär, entreprenör & innovatör

CIO Governance – Summering och tack

Dagens moderator summerar dagens lärdomar.

Johan Magnusson, Docent Göteborgs universitet & Swedish Center for Digital Innovation

16.55 - 19.00 After work-mingel i utställningsområdet

Med reservation för eventuella ändringar

Boka till early bird-pris t.o.m den 20 augusti

Anmäl dig här

Datum: 12 september, program ca kl 08.00-17.00.

Plats: Operaterrassen – Rotundan, i Stockholm.

I priset ingår: Frukost, fikor, nätverksvänlig lunchsittning med bordsservering, färsk frukt, After Work-mingel efter eventet. Även tillgång till talarpresentationer och rapporter.

CIO Sweden samlar Sveriges främsta it-ledare. Målgrupp är CIO, CTO, it-chef, it- och verksamhetsarkitekt – eller en liknande roll. Deltagarna kommer från stora och medelstora verksamheter i både privat och offentlig sektor.

Ett utmärkt tillfälle att uppdatera dina kunskaper, knyta nya kontakter och att uppehålla befintliga.

”Relevant information i en värld bestående av ett omfattande informationsflöde, samt mycket pålästa och engagerade föredragshållare. Ett event i världsklass!”

– Anna-Maria Lundeberg, Head of IT, Handelsbanken

Partners

Sofigate

Digiplex

OpenText

OpenText är ledande inom Enterprise Information Management (EIM). EIM – informationshantering – hjälper organisationer att växa, att sänka sina kostnader och att minska risker knutna till informationsstyrning och -säkerhet.

OpenText fokuserar på faktorer som är viktiga för ditt företags framgång: att skapa bättre beslutsunderlag, kunna identifiera och agera på nya affärsmöjligheter, effektivisera processer och hantera information på ett sätt som är säkert och följer regler och policies.

Insight

M-Files

Är du intresserad av ett sponsorskap?
Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna!

Bli partner

Kontakta oss

Camilla Alvfeldt
CIO Community Manager
0768-507 999
camilla.alvfeldt@idg.se

Caroline Askheim
Marknads- & Deltagaransvarig
0705-778 108
caroline.askheim@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
08-453 60 54
christine.karlsson@idg.se

Yrkesnätverket CIO Executive Club – CEC

CIO Executive Club är ett professionellt nätverk för CIO:er/IT-beslutsfattare i CIO Swedens regi. Här får du stöd i din roll som CIO och möjlighet att utbyta erfarenheter med CIO-kollegor i olika branscher.

Läs om CIO Executive Club, samt om vilka förmåner som ingår i medlemskapet.