14 december · Kostnadsfritt · 100 % digitalt

Intresseanmalan

För sjuttonde året i rad!

It-Sveriges egen prisgala CIO Awards hålls i år digitalt den 14 december. Med IDG:s chefredaktör Marcus Jerräng i spetsen korar CIO Sweden för sjuttonde året i rad Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury bestående av CIO:er, experter och forskare.

Nomineringen till årets priser är nu stängd, och nu vidtar juryns arbete. Stort tack till alla som nominerat kollegor, sig själva, projekt, favoriter och inspiratörer. Vi har aldrig fått in så många nomineringar som i år.

Nominera

Här kan du nominera till CIO Awards 2021. Nomineringen är kostnadsfri och obegränsad.

En CIO/it-chef eller motsvarande som du tycker förtjänar utmärkelsen Årets CIO.

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att IDG kontaktar mig angående min nominering.

Ett projekt med starka inslag av it/tech/digitalt som imponerat det senaste året.

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att IDG kontaktar mig angående min nominering.

Ett projekt inom it/tech/digitalt med hållbarhet i fokus.

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att IDG kontaktar mig angående min nominering.

Vem eller vad inspirerar dig digitalt? Nominera en person, ett företag, ett projekt, ett initiativ.

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att IDG kontaktar mig angående min nominering.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret här om du är intresserad av att delta på eventet!

Så tas vinnarna fram

Jens Lindholm

Jens Lidholm, Accenture

I sjutton år har CIO Sweden tillsammans med Accenture utsett Årets CIO och prisat it-projekt som har utmärkt sig speciellt. Arbetet med att utse pristagarna pågår under sex månader och processen är grundlig innan alla vinnare är klara i de olika kategorierna.

Jens Lidholm, Group Managing Director på Accenture och medlem i juryn för CIO Awards berättar att grundbultarna för arbetet skruvas på från år till år, för att kunna vara marknadsmässiga och i tiden.

– Eftersom allt går så fort nu är det väldigt viktigt inför varje år att säkerställa att bedömningskriterierna är relevanta. Det måste finnas en faktabaserad grund att stå på, säger Jens.

Det börjar med en datainsamling som drivs dels från IDG, dels med omfattande research från Accenture. Parallellt med detta görs varje år även ett inledande arbete med att se över metodik, vetenskaplig modell, process och kriterier. Lärdomar från tidigare processer följer alltid med och gör att arbetet ständigt förfinas. Processerna för att utse Årets CIO skiljer sig något från att utse Årets digitala projekt och Årets hållbara projekt, men gemensamt är ett gediget intervjuarbete för att samla in data att kvantifiera och jämföra.

– Det är utmanande att få ut rätt information ur intervjuerna. Det är viktigt att intervjufrågorna är rätt formulerade och att intervjutekniken sitter, så att relevant data kan plockas ut för analys. Så detta jobbas hårt med, säger Jens.

Branschen är i ständig förändring. Vilka kompetenser som är viktigast hos en vinnar-CIO varierar till viss del i takt med den generella utvecklingen. Hur utmärker sig exempelvis en bra ledare idag?

– CIO:erna mäts inom en rad olika områden, som exempelvis värdeskapande, innovation och ledarskap. Alla områden är viktiga men vi ser att innovation ökar i betydelse, säger Jens Lidholm.

När Accentures inledande research har mynnat ut i 10 CIO:er och 10 projekt tar juryn arbetet vidare och det kokas ner till de slutgiltiga 15 finalisterna i de tre kategorierna.

För att utse de slutliga vinnarna har juryn Accentures rapport med intervjuer och data från den inledande researchen till sin hjälp. De gör dessutom en hearing med CIO-finalisterna för att få ytterligare data att väga in. Därefter vägs allt in och till slut har vi en vinnare i varje kategori.

Founding Partner

Accenture

Platinum Partner

Sofigate

Vill du få löpande information om CIO Swedens event?

Lämna din mejladress så håller vi dig uppdaterad!

Kommande event

CIO Innovation Summit

22 september 2021

CIO Awards 2021

14 december 2021

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Event Manager
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Christine Karlsson
Partnerfrågor
070-26 56 788
christine.karlsson@idg.se