Berns Salonger, Stockholm, 11 december

Den 11 december utser vi för nittonde året i rad Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör med pompa och ståt på Berns Salonger i Stockholm.

Vinnarna utses av en oberoende jury, men det är du som nominerar kandidaterna – och det gör du här nedan! Det är kostnadsfritt och du kan nominera så många du vill.

Nominera till CIO Awards 2023

Nomineringen stänger den 12 juni!

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att juryn kontaktar mig angående min nominering.

Årets CIO tilldelas en ledare som gjort verklig skillnad för sin verksamhet och som kan uppvisa mätbara och tydliga resultat. Kandidaterna intervjuas av såväl våra researchers som vår jury och utvärderas utifrån en rad kriterier såsom innovation, ledarskap, värdeskapande och hållbarhet. Till vinnare utses den CIO som varit mest framgångsrik i sitt arbete och som är en förebild och inspirationskälla för andra.

Bland de senaste årens vinnare märks Ingo PaasGreen Cargo, Martin AlthénSecuritas, Pär DegermanEinride, Stefan OlowssonFörsäkringskassan, Klas LjungkvistSBAB och Ann HelleniusStockholms stad.

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att juryn kontaktar mig angående min nominering.

Årets digitala projekt tilldelas ett projekt inom verksamhets- eller affärsutveckling som levererat mätbara resultat och ett tydligt värde för företaget eller organisationen – eller för samhället. Projekt som kan visa digitaliseringens styrka och möjligheter, och som kan inspirera andra på den digitala resan. Såväl stora som små projekt kan nomineras, alla slutkandidater genomgår samma rigorösa utvärdering av våra researchers och vår jury.

Bland tidigare vinnare märks Digg för arbetet att ta fram det svenska covidbeviset, Trafikförvaltningen i Region Stockholm för projektet Nya biljett- och betallösningar, Telia för Crowd Insights, Nasdaq och SEB för projektet Blockkedjelösning för fondmarknaden och SPP för Digitalt tjänstepensionserbjudande.

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att juryn kontaktar mig angående min nominering.

Årets hållbara projekt tilldelas verksamhets- eller affärsprojekt inom hållbarhet, miljö eller socialt ansvar, som visat konkret nytta och påverkan. Projekt som visar hur digitala verktyg och processer kan göra skillnad på vägen till ett mer hållbart samhälle, och som kan tjäna som inspiration i andras hållbarhetsarbete. Såväl stora som små projekt kan nomineras, alla slutkandidater genomgår samma rigorösa utvärdering av våra researchers och vår jury.

Bland tidigare vinnare märks Sveaskog för lösningen Kingpin, Coop för Hållbarhetsdeklarationen, Tietoevry och HSB Living Labs för BeeLab, Renovas projekt Grön kundportal och Göteborgs Stad med flera för projektet Smarta Kartan.

  • Genom att fylla i och skicka in formuläret godkänner jag att juryn kontaktar mig angående min nominering.

Årets digitala inspiratör tilldelas en person eller organisation som med sitt angreppssätt bryter ny mark, vars arbete lyfter digitaliseringen på ett föredömligt vis och vars engagemang påverkar omvärlden i det stora eller det lilla.

Bland tidigare vinnare märks författaren och cio:n Niklas Sundberg, Öppna Skolplattformen, BrightAct, Karma och WarOnCancer.

Jag vill delta på CIO Awards!

Founding Partner

Accenture

Platinum Partner

Sofigate

Sofigate
Sofigate är ett konsultföretag som specialiserat sig på utveckling av Business Technology. Vi hjälper våra kunder att utveckla samspelet mellan företag och teknik: att designa, bygga och implementera teknologilösningar som stöder affärsverksamheten. Vi använder banbrytande plattformar som ServiceNow och vi har 600 medarbetare i Finland, Sverige och Danmark.  

Business Technology Standard – vårt öppna ramverk som vi utvecklat tillsammans med våra kunder.
I den snabbutvecklande digitala världen har vi insett att öppenhet och frihet att dela information till allmänheten är vägen till framtiden. Detta är anledningen till att vi har grundat Business Technology Forum, en ideell verksamhet som utvecklar vårt öppna ramverk inom teknikhantering tillsammans med våra kunder. Vi kallar ramverket för Business Technology Standard (sätt in länk www.managebt.org).

https://www.sofigate.com

Är du intresserad av våra partnerpaket? Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheterna! Klicka här

Årets jury

Marcus Jerräng
Chefredaktör, CIO Sweden, ordförande

Mattias Forsberg

Mattias Forsberg
CIO, Handelsbanken
Årets CIO 2013 (då på Systembolaget)

Johan Magnusson
Professor i informatik, Göteborgs universitet

Charlotte Svensson
CIO, SAS
Årets CIO 2012 (då på Dagens nyheter)

Magnus Mähring
Professor i entreprenörsskap och digital innovation, Handelshögskolan i Stockholm

Johanna Kjellberg
Interims-CIO och styrelseproffs.
Årets CIO 2010 (då på Kappahl)

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Eventchef, Foundry
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
070-26 56 788
christine.karlsson@idg.se