STOCKHOLM • 14 DECEMBER 2020

Nominera till CIO Awards 2020 – senast den 15 juni

På CIO Awards i december utser vi Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury, men du kan nominera i alla kategorier – dig själv, din chef, din kollega, ditt projekt. Kanske blir det du eller din projektgrupp som hyllas på scen!

Nomineringen stänger den 15 juni 23:59, så passa på.

Luften är full av förväntan och spänning. Nervösa väntar de nominerade på besked. Vilka får korka upp bubblande champagne och sträcka armarna i en efterlängtad segergest?

Klockan 14 måndag 14 december är det dags att bänka sig för att se vilka som tar hem priser i CIO Awards 2020.

Under lite drygt två timmar kommer alla vinnare presenteras varvat med fördjupningar kring de olika kategoriernas priser och finalister. Årets CIO 2019, Stefan Olowsson, kommer att inleda med att kort berätta om året som gått och vad det har inneburit för it på Försäkringskassan. Bland annat ställde såklart Covid-19 till det och trycket på Försäkringskassans tjänster blev väldigt högt på kort tid.

Du kommer att få höra mer från de olika projekten i kategorierna Årets digitala projekt och Årets hållbara projekt. Vad är deras största lärdomar och på vilket sätt kan deras insikter hjälpa dig? Årets digitala inspiratör presenteras och prisas såklart. Du kommer dessutom att kunna ställa dina frågor till CIO-finalisterna och höra om vad som tagit dem till finalplats 2020.

Var med och heja fram alla vinnare och ta chansen att få tips och insikter från årets finalister!

De kan bli årets CIO

Susanne Bayard

CIO, SLSO

Pär Degerman

CTO, Einride

Kristin Lindmark

CIO, SPP

Teemu Salmi

CIO, Stora Enso

Anders Vendelvik

CIO, Bonnierförlagen

Boka din plats – digitalt och kostnadsfritt

Antalet platser är begränsat och IDG förbehåller sig rätten att avvisa registreringar utanför målgruppen såväl som från leverantörer.

Boka

De kan bli Årets digitala projekt

AIDA kallas den robot som mäter och uppskattar virkestravar efter att ha blivit tränad med 150 000 bilder från fjärrmätning. I dag finns AIDA på tre platser i Sverige och genererar kostnadsbesparingar för mätprocessen på 9 procent.

Projekt CAT har testat och demonstrerat hur en helt förarlös elektrisk lastbil kan styras på distans via 5g från ett kontrollrum.

Crowd Insights ska skapa nya intäktsströmmar genom tjänster kopplade till de otroliga mängder data som Telia har tillgång till som telekomleverantör. 1,5 miljarder datapunkter har hittills använts bland annat för att se människors rörelsemönster i samhället och genom det effektivisera kollektivtrafiken, men möjligheterna är betydligt större …

Karolinska Institutet har forskat kring möjligheterna att använda drönare för att flyga ut hjärtstartare, och det här projektet har undersökt om det är möjligt att göra verklighet av försöken.

Staten och privata pensionsaktörer har tillsammans, genom Min Pension, tagit fram en lösning på pensionskrånglet: en användarvänlig tjänst som ska knyta samman alla komplexa parametrar som påverkar ens pensionsuttag. Idag har ett 30-tal privata pensionsaktörer anslutit sig till tjänsten, och fler står på kö.

De kan bli Årets hållbara projekt

Detta projekt går ut på att övervaka och analysera bisamhällen för att undvika bidöd. Att skapa välfärd för bin har en hög prioritet ända upp på riksdagsnivå eftersom bina bidrar till biologisk mångfald.

Efficient Loadout handlar om att öka effektiviteten hos transportörer som schaktar. Genom kommunikation mellan fordon och våg ser man till att lastbilarna nyttjar 100 procent av sin kapacitet samtidigt som det digitalt går att spåra det uppgrävda materialet genom hela kedjan.

SCA har undersökt sina möjligheter att minska mängden fossila bränslen i verksamheten genom en alternativ processtyrning. Calejos AI-teknik har hjälpt SCA till stora besparingsmöjligheter och en mer hållbar produktion.

Atrium Ljungberg vill hjälpa sina hyresgäster att minska sin klimatpåverkan, med hjälp av en plattform som visualiserar data om energiförbrukning, uppvärmning och vattenanvändning.

Ett samarbete mellan Swedbank, Tekniska verken Linköping, Alight och Infranode har skapat en av Sveriges största solcellsparker. Parken kommer att generera 11 500 megawattimmar per år vilket motsvarar hushållselen för 2 300 villor eller 33 procent av Swedbanks totala energiförbrukning.

Boka din plats – digitalt och kostnadsfritt

Antalet platser är begränsat och IDG förbehåller sig rätten att avvisa registreringar utanför målgruppen såväl som från leverantörer.

Boka

En CIO/it-chef eller motsvarande som du tycker förtjänar utmärkelsen Årets CIO. Förra året vann Stefan Olowsson på Försäkringskassan.

Ett projekt med starka inslag av it/tech/digitalt som imponerat det senaste året. Förra året vann SPP med ett digitalt tjänste­­pensions­­erbjudande.

Ett projekt inom it/tech/digitalt med hållbarhet i fokus. Förra året vann Göteborgs stad med smartakartan.se.

Vem eller vad inspirerar dig digitalt? Nominera en person, ett företag, ett projekt, ett initiativ. Förra året vann mat anti-matsvinn­satsningen Karma.

En galakväll som lyser upp decembermörkret

Dagens program

Vår moderator, Camilla Lejon Alvfeldt, hälsar välkommen och berättar om eftermiddagen.

Försäkringskassans Stefan Olowsson blev Årets CIO på CIO Awards 2019. Här berättar han om året som gått.

Uppsnack tillsammans med våra samarbetspartners. Vi pratar om vad som gör it-projekt framgångsrika och tittar lite extra på våra finalistprojekt.

Varje projekt i final presenterar sig. Fem parallella sessioner. Som deltagare väljer du vilket du vill lyssna på.

Marcus Jerräng, Chefredaktör på IDG,  delar ut priset till Årets hållbara projekt 2020.

Varje projekt i final presenterar sig. Fem parallella sessioner. Som deltagare väljer du vilket du vill lyssna på.

Sofigate delar ut priset till Årets digitala projekt 2020.

Frottera er med våra partners i den digitala utställningsytan! Passa på att ställa frågor och lära dig något nytt.

Marcus Jerräng, Chefredaktör på IDG,  delar ut priset till Årets digitala inspiratör 2020.

Uppsnack tillsammans med våra samarbetspartners. Vi pratar om vad som utmärker en framgångsrik CIO idag och tittar lite extra på våra fem finalister.

Möt årets fem finalister.

Vår founding partner Accenture delar ut priset till Årets CIO 2020.

CIO Awards arrangeras i december varje år av IDG:s CIO Sweden, i samarbete med Accenture.

Under våren är nomineringen öppen och vem som helst kan nominera CIO:er och projekt.

Vinnarna tas fram i en rigorös utvärderings­process som löper över mer än ett halvår, och utses av en oberoende jury bestående av CIO:er, experter och forskare.

Jag är intresserad av att gå på galan

CIO Awards är invite-only, och enbart för dig som är CIO, it-chef eller motsvarande. Inbjudningarna till galan kommer att gå ut under hösten. Om du anmäla ditt intresse går det bra att fylla i formuläret nedan.

  • Uppgifterna du lämnar i formuläret kommer att raderas när vi har behandlat din intresseanmälan och kommer inte att användas för andra syften.

2020 års jury

Camilla Lejon Alvfeldt
Executive Event Editor, IDG
Juryordförande

Jens Lindholm

Jens Lidholm
Group Managing Director, Accenture

Mattias Forsberg

Mattias Forsberg
CIO, Handelsbanken. Årets CIO 2013 (då på Systembolaget)

Johanna Kjellberg

Johanna Kjellberg
CIO, Swedavia. Årets CIO 2010 (då på Kappahl)

Charlotte Svensson

Charlotte Svensson
CIO, SAS. Årets CIO 2012 (då på Dagens Nyheter)

Johan Magnusson

Johan Magnusson
forskare, Swedish Center for Digital Innovation

Magnus Mähring
professor, Handelshögskolan i Stockholm

CIO Awards genom åren

År 2020 blir sextonde året i rad som CIO Sweden arrangerar CIO Awards och utsett Årets CIO. Tidigare vinnare och galor kan du läsa om här:

200520062007200820092010201120122013 – 2014 – 2015 – 20162017  – 20182019

Founding Partner

Accenture

Platinum Partner

Sofigate

Founding Partner

Accenture

Platinum Partner

DXC Technology

Gold Partner

Binero

Gold Partner

Sofigate

Gold Partner

HPE

Bronze Partner

Huawei

Kommande event från CIO Sweden

CIO Awards 2020

14 december 2020

CIO Trend 2021

17 februari 2021

CIO Compliance Summit

18 maj 2021

IDG Security Day 2021

9 juni 2021

CIO Innovation Summit

15 september 2021

CIO Awards 2021

14 december 2021

Vill du få löpande information om CIO Swedens event?

Lämna din mejladress så håller vi dig uppdaterad!

Yrkesnätverket för dig som CIO

CIO Executive Club är ett professionellt nätverk för CIO:er och it-chefer i CIO Swedens regi. Här får du stöd i din roll som CIO och it-beslutsfattare, och möjlighet att utbyta erfarenheter med CIO-kollegor i olika branscher. Vi tillhandahåller ett skräddarsytt program och livlig diskussion. Stämningen är öppenhjärtig, familjär och kompetent!

CIO Executive Club är – självfallet – helt leverantörsoberoende. Våra medlemmar är personer med fullt ansvar för sitt företags it, budgetmässigt och strategiskt.

Kontakta oss

Katarina Strömberg
Event Manager
0708-884 266
katarina.stromberg@idg.se

Camilla Alvfeldt
CIO Community Manager
0768-50 79 99
camilla.alvfeldt@idg.se

Christine Karlsson
Partnerfrågor
070-26 56 788
christine.karlsson@idg.se