STOCKHOLM • 14 DECEMBER 2020

Intresseanmälan

Nominera till CIO Awards 2020 – senast den 15 juni

På CIO Awards i december utser vi Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury, men du kan nominera i alla kategorier – dig själv, din chef, din kollega, ditt projekt. Kanske blir det du eller din projektgrupp som hyllas på scen!

Nomineringen stänger den 15 juni 23:59, så passa på.

På CIO Awards i december utser vi Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury.

De kan bli Årets CIO 2020

Under våren var nomineringen öppen, och det kom in många nomineringar av cio:er i olika branscher och verksamheter. Nu står det klart vilka fem cio:er som gått vidare till final.

Vinnarna tillkännages 14 december. I år blir galan digital  och alla som vill kan vara med och heja fram vinnarna.

Susanne Bayard

CIO, SLSO

Pär Degerman

CTO, Einride

Kristin Lindmark

CIO, SPP

Teemu Salmi

CIO, Stora Enso

Anders Vendelvik

CIO, Bonnierförlagen

De kan bli Årets digitala projekt

AIDA kallas den robot som mäter och uppskattar virkestravar efter att ha blivit tränad med 150 000 bilder från fjärrmätning. I dag finns AIDA på tre platser i Sverige och genererar kostnadsbesparingar för mätprocessen på 9 procent.

Projekt CAT har testat och demonstrerat hur en helt förarlös elektrisk lastbil kan styras på distans via 5g från ett kontrollrum.

Crowd Insights ska skapa nya intäktsströmmar genom tjänster kopplade till de otroliga mängder data som Telia har tillgång till som telekomleverantör. 1,5 miljarder datapunkter har hittills använts bland annat för att se människors rörelsemönster i samhället och genom det effektivisera kollektivtrafiken, men möjligheterna är betydligt större …

Karolinska Institutet har forskat kring möjligheterna att använda drönare för att flyga ut hjärtstartare, och det här projektet har undersökt om det är möjligt att göra verklighet av försöken.

Staten och privata pensionsaktörer har tillsammans, genom Min Pension, tagit fram en lösning på pensionskrånglet: en användarvänlig tjänst som ska knyta samman alla komplexa parametrar som påverkar ens pensionsuttag. Idag har ett 30-tal privata pensionsaktörer anslutit sig till tjänsten, och fler står på kö.

De kan bli Årets hållbara projekt

Detta projekt går ut på att övervaka och analysera bisamhällen för att undvika bidöd. Att skapa välfärd för bin har en hög prioritet ända upp på riksdagsnivå eftersom bina bidrar till biologisk mångfald.

Efficient Loadout handlar om att öka effektiviteten hos transportörer som schaktar. Genom kommunikation mellan fordon och våg ser man till att lastbilarna nyttjar 100 procent av sin kapacitet samtidigt som det digitalt går att spåra det uppgrävda materialet genom hela kedjan.

SCA har undersökt sina möjligheter att minska mängden fossila bränslen i verksamheten genom en alternativ processtyrning. Calejos AI-teknik har hjälpt SCA till stora besparingsmöjligheter och en mer hållbar produktion.

Atrium Ljungberg vill hjälpa sina hyresgäster att minska sin klimatpåverkan, med hjälp av en plattform som visualiserar data om energiförbrukning, uppvärmning och vattenanvändning.

Ett samarbete mellan Swedbank, Tekniska verken Linköping, Alight och Infranode har skapat en av Sveriges största solcellsparker. Parken kommer att generera 11 500 megawattimmar per år vilket motsvarar hushållselen för 2 300 villor eller 33 procent av Swedbanks totala energiförbrukning.

En CIO/it-chef eller motsvarande som du tycker förtjänar utmärkelsen Årets CIO. Förra året vann Stefan Olowsson på Försäkringskassan.

Ett projekt med starka inslag av it/tech/digitalt som imponerat det senaste året. Förra året vann SPP med ett digitalt tjänste­­pensions­­erbjudande.

Ett projekt inom it/tech/digitalt med hållbarhet i fokus. Förra året vann Göteborgs stad med smartakartan.se.

Vem eller vad inspirerar dig digitalt? Nominera en person, ett företag, ett projekt, ett initiativ. Förra året vann mat anti-matsvinn­satsningen Karma.

En galakväll som lyser upp decembermörkret

Prisutdelningen sker 14 december och blir i år en digital tillställning. Fortfarande med galakänsla och goda prestationer i fokus. Var med och heja fram vinnarna därifrån du befinner dig och bidra till att en måndag i december blir lite extra härlig!

Exakta tider för prisutdelningen kommer inom kort – boka in eftermiddagen så länge!

Jag är intresserad av att gå på galan

CIO Awards är invite-only, och enbart för dig som är CIO, it-chef eller motsvarande. Inbjudningarna till galan kommer att gå ut under hösten. Om du anmäla ditt intresse går det bra att fylla i formuläret nedan.

  • Uppgifterna du lämnar i formuläret kommer att raderas när vi har behandlat din intresseanmälan och kommer inte att användas för andra syften.

CIO Awards arrangeras i december varje år av IDG:s CIO Sweden, i samarbete med Accenture. Vinnarna tas fram i en rigorös utvärderings­process som löper över mer än ett halvår, och utses av en oberoende jury bestående av CIO:er, experter och forskare.

2020 års jury

Camilla Lejon Alvfeldt
Executive Event Editor, IDG
Juryordförande

Jens Lindholm

Jens Lidholm
Accenture

Mattias Forsberg

Mattias Forsberg
CIO, Handelsbanken. Årets CIO 2013 (då på Systembolaget)

Johanna Kjellberg

Johanna Kjellberg
CIO, Swedavia. Årets CIO 2010 (då på Kappahl)

Charlotte Svensson

Charlotte Svensson
CIO, SAS. Årets CIO 2012 (då på Dagens Nyheter)

Johan Magnusson

Johan Magnusson
forskare, Swedish Center for Digital Innovation

Magnus Mähring

Magnus Mähring
associate professor, Handelshögskolan i Stockholm

CIO Awards genom åren

År 2020 blir sextonde året i rad som CIO Sweden arrangerar CIO Awards och utsett Årets CIO. Tidigare vinnare och galor kan du läsa om här:

200520062007200820092010201120122013 – 2014 – 2015 – 20162017  – 20182019

Founding Partner

Accenture

Platinum Partner

Sofigate

Founding Partner

Accenture

Platinum Partner

DXC Technology

Gold Partner

Binero

Gold Partner

Sofigate

Gold Partner

HPE

Bronze Partner

Huawei

Kontakta oss

Camilla Alvfeldt
CIO Community Manager
0768-507 999
camilla.alvfeldt@idg.se

Christine Karlsson
Projektledare
08-453 60 54
christine.karlsson@idg.se