CIO Trend 2017 den 15 februari

CIO Trend 2017 – gör dig redo för transformation


Den 15 februari samlar CIO Sweden än en gång landets tyngsta it-beslutsfattare till en roande och oroande heldag om årets trender och strategier i tider av digitalisering. Ta del av ovärderliga erfarenheter från framstående it-ledare, analytiker och välkända TED-talare. Allt inom ramen för Sveriges bästa CIO-nätverk.

Pris t.o.m 31 januari 2595 kr

Dagens talare

07:45 - 08:45

FRUKOST & REGISTRERING

 

08:00 - 08:40

FRUKOSTSEMINARIUM:
SKUGGINNOVATION – TROLLHANTERING I TIDER AV BIMODAL STYRNING


Historien är full av exempel på hur framgångsrik innovation kan ske i skuggan av ordinarie verksamhet. Problemet med detta förpassar innovation till ett styrningsvakuum, med en hög grad av osäkerhet och bristande kontroll. Samtidigt vill vi inte riskera att innovationen förvandlas till sten likt troll man drar ut i solen.

Med utgångspunkt i forskning bedriven vid Swedish Center for Digital Innovation diskuteras hur vi kan mäta och styra denna skugginnovation utan att för den skull hämma den.

Johan Magnusson, Docent, Göteborgs Universitet

08:45 - 09:00

VÄLKOMMEN TILL CIO TREND – SÅ BLIR DITT 2017


Dagens moderator, CIO Swedens chefredaktör Alexandra Heymowska inleder dagen med ett avstamp i CIO Lägesrapport 2017.

09:00 - 09:40

OPENING KEYNOTE: DIGITAL MINIFESTO!
FRAMTIDEN ÄR HÄR. SÅ MÖTER DU DEN


Den världskände futorologen och TED-talaren Magnus Lindkvist utmanar hela vårt sätt att tänka. Med utgångspunkt i tidens trender väver han ihop en utmanande bild av hur livet, samhället och affärslivet kan komma att se ut framåt, och vad du behöver förhålla dig till som ledare och CIO.

Med oslagbar timing och sylvass humor förmedlar han ett budskap som öppnar våra sinnen, gör oss klokare och sätter tonen för CIO Trend 2017.

Magnus Lindkvist, trendspanare och futurolog

09:40 - 10:10

CIO KEYNOTE: KOLLEKTIVA VISIONER
SMARTA SAMARBETEN OCH SMIDIG FÖRÄNDRING PÅ VÄSTTRAFIK


Årets CIO Kari Finnskog tar med oss på en kollektiv, digital förändringsresa där målet är fler och nöjdare resenärer, när biljetter och information flyttar in i mobilen. Och där smarta appar, delningsbara gränssnitt, dataanalys och en genomtänkt arkitektursatsning är grundbultar.  En CIO-berättelse om samarbete, öppenhet, utvecklarportaler, hackatons och - sist men inte minst - tydlig styrning.

Kari Finnskog, CIO Västtrafik, Årets CIO 2016 

10:10 - 10:40

FÖRMIDDAGSKAFFE


Passa på att nätverka med branschkollegor, talare och partners över en kopp kaffe med tilltugg

10:40 - 11:05

PARTNER KEYNOTE: ACCENTURE TECHNOLOGY VISION 2017


Vilka digitala och tekniska trender får starkast inverkan på företag och organisationer de kommande 3-5 åren? Accentures
 Tomas Nyström bidrar med ett nordiskt perspektiv på Accenture globala studie, Accenture Technology Vision 2017, och förklarar hur du som ledare möter de utmaningar och möjligheter trenderna för med sig.

Tomas Nyström, Managing Director, Accenture Technology

11:05 - 12:00

BREAKOUTSPÅR


Ta del av trender och lösningar från våra partners och inspireras av de vinnande projekten från CIO Awards 2016.

Två parallella spår, passen är 25 minuter med 5 minuters bensträckare mellan.

11:05- 11:30

WIPRO: SÅ LYCKAS DU MED CORPORATE STARTUPS


Innovationskraften och snabbrörligheten hos startup-företag är något varje företag avundas och efterstävar. Att bygga upp en egen startupverksamhet internt, en corporate startup, kan vara en lösning. Men det är enklare sagt än gjort och många satsningar avbryts.

Med insikter från att framgångsrikt ha lanserat corporate startups runt om i världen delar Adam Hassan med sig av sina bästa tips.

Adam Hassan, Sverigechef, Designit (Talar för Wipro)

11:05- 11:30

WORKDAY: INFORMATION SHARING


Tidigare togs beslut om tekniska lösningar direkt och enbart av IT utan inblandning av verksamheten. Allt mer börjar verksamheten dock ta över valet av tekniska lösningar vilket ställer högre krav på information vid rätt tidpunkt och rätt plats. Detta kan uppnås genom att samla in informationen via sociala medier, mobila enheter, att presentera informationen genom anpassade dashboards samt bli åtkomligt via intelligenta och anpassade molnlösningar.

Med lång erfarenhet av affärssystem visar Martin Hedberg via en mobil enhet hur information kan göras tillgänglig för att tillhandahålla rätt beslutsunderlag för verksamheten.

Martin Hedberg, Sr Enterprise Architect, Workday

11:35 - 12:00

ÅRETS DIGITALA PROJEKT 2016:
SVERIGE I MINECRAFT


Tiden då kartdata var stängda och dyra är ett minne blott. Förra året släppte Lantmäteriet alla Sveriges kartor som öppna data. I samma veva släpptes en nyhet i tiden - en Sverigekarta i Minecraft. Hela vårt avlånga land finns nu att bygga på i det populära dataspelet. 

Bobo Tideström, verksamhetsutvecklare på Lantmäteriet, berättar om erfarenheterna av att driva ett projekt utanför bekvämlighetszonen. 

Bobo Tideström, Verksamhetsutvecklare, Lantmäteriet
Mottagare av Årets digitala projekt 2016

11:35 - 12:00

ÅRETS HÅLLBARA PROJEKT 2016:
NCC LOOP ROCKS


Byggjätten NCC ger sig in i cirkulärekonomin med en app, "Loop Rocks", som skapar win-win-situationer för både ekonomi och miljö. Den kopplar ihop byggen som vill bli av med uppgrävd jord och sten med andra byggen som behöver fyllnadsmassa. Resultatet blir färre tunga transporter.

Projektet har drivits under startup-liknande former och fått erkännande globalt. Projektledaren Anders Torell delar med sig av framgångsreceptet.

Anders Torell, Head of Business Transformation and Digitalization, NCC Industry.
Mottagare av Årets Hållbara projekt 2016

12:00- 12:30

KEYNOTE: SÅ BLIR DU EN DIGITAL LEDARE – 7 TRENDER DU INTE FÅR MISSA


Vilka teknik- och affärstrender måste du ha koll på och hur ska du förhålla dig till dem som CIO? Hur ser du till att din verksamhet får utväxling på digitaliseringen? Beata Wickbom är en av Sveriges starkast lysande stjärnor inom digital affärsutveckling, en flitigt anlitad expert och rådgivare allt sedan hon var med och grundade Spray 1995.

Idag är hon en av ledarna för initiativet #HejDigitalt i Almedalen och titulerar sig Digital Innovation Guru på kommunikationsbyrån Itch. I ett insiktsfullt och interaktivt föredrag bidrar hon med ny kunskap och viktiga verktyg.

Beata Wickbom, Digital Innovation Guru, itch design

12:30 - 13:30

LUNCHPAUS


Dags att fylla på på energinivån och dela erfarenheter med CIO-kollegor, talare och partners under vår sittande lunch

13:30 - 15:30

DIGITALA STRATEGIER 2017: CIO OCH PARTNER BREAKOUSTPÅR 

 

Ta del av trender och lösningar från våra partners och inspireras av de digitala resorna hos finalisterna vid CIO Awards 2016.

Två parallella spår, passen är 25 minuter med 5 minuters bensträckare mellan varje.

13:30 - 13:55

CIO-STRATEGI: COLLECTOR BANK
AGIL UTVECKLING OCH KONSTEN ATT VÄXA SNABBT


Collector är ett av Sveriges mest spännande företag. Den digitala nischbanken som marknadsför sig med orden "snabbhet, flexibilitet och välvilja" växer så att det knakar. It-avdelningen andas innovation och är en nyckel till dess framgång. Med CIO Camilla Dorvall vid rodret har Collector förvandlats från bank med it-plattform till techbolag med banklicens. 

Om agil utveckling, "Free Code Fridays" och konsten att växa från 5-120 medarbetare på två år, handlar hennes föredrag.

Camilla Dorvall, CIO, Collector Bank
Finalist CIO Awards 2016

13:30 - 13:55

CIO-STRATEGI: AXFOOD
STORSKALIG FÖRÄNDRING OCH FRAMTIDENS DIGITALA KUNDMÖTE


”Ett hjärt och lungbyte på vaken patient, som gett fantastiskt resultat”, så beskriver Axfoods CIO Jan Lindmark, införandet av SAP Ax-one, ett megaprojekt där alla system bytts ut och företaget sytts ihop till ett.

Om konsten att genomföra en storskalig implementering av affärssystem, om att driva it som en affärspartner och framtidens digitala kundmöte inom retail – med inslag av e-handel, självbetjäning och robotar, handlar hans föredrag.

Jan Lindmark, CIO, Axfood
Finalist CIO Awards 2016

14:00 - 14:25

SALESFORCE: DOING MORE WITH LESS, WHEN IT DELIVER TRANSFORMATION


IT leaders today are torn between conflicting mandates. They need to keep existing systems and infrastructure running, yet also lead company-wide innovation and transformation. They need to satisfy the increasing digital demands of customers and employees and yet ensure data security, scalability and proper governance.

Simply – do a lot more, do it differently and do it with less! Baman Motivala, AVP Salesforce will tell how large Nordic and global organisations are grappling with these challenges and succeeding.

Baman Motivala, Area Vice President, Salesforce Nordic

14:00 - 14:25

APICA: DIGITALISERING – UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER


För att lyckas med digitalisering har kraven på att leverera projekt och applikationer snabbare och med bättre kvalitet, utkristalliserat sig som en förutsättning för att effektivt kunna konkurrera på en allt snabbare digital marknad.

Att releasa snabba och stabila system snabbt är svårt. Patrick redovisar några praktikfall samt en EMA/Apica undersökning om hur några utav de främsta aktörerna inom digitalisering har strukturerat sin IT, vad de ser som sina störta utmaningar, samt nyckeln till att lyckas – som t.ex anpassning av nya teknologier, användarkrav, moderna KPI för verksamhetsstyrning och automatisering av processer.

Patrick Olsson, Head of Enterprise Solutions, Apica

14:30 - 14:55

CIO-STRATEGI: SCANDIC HOTELS
HOTELLGÄSTENS DIGITALA RESA IDAG OCH FRAMÅT


Scandic Hotels har gjort en helhjärtad satsning på kundupplevelsen. Från it-håll möter CIO Martin Thell upp med centralisering och molnlösningar, men också med framtidssatsningar på digitala lås, automatisk incheckning och en helt ny kundwebb.

Om hotellgästens resa igår, idag och framåt handlar hans föredrag. Hur den klassiska hotellvistelsen utvecklats till en komplett digital resa.

Martin Thell, CIO, Scandic Hotels
Finalist CIO Awards 2016

14:30 - 14:55

CIO-STRATEGI: MAX HAMBURGERRESTAURANG
STRATEGI FÖR GLOBAL EXPANSION


Hamburgerkedjan Max har gjort braksuccé i Sverige. Nu expanderar företaget globalt och den digitala strategin är en viktig del. CIO Johnny Bröms berättar om expansionen och visionen och om satsningen på it-stöd för gästerna, i form av självbetjäningsautomater och mobilapp.

Om att bygga digitala motorvägar och affärsdrivande tjänster, samt vad det innebär att driva it-frågor i ett starkt kulturdrivet familjeföretag.

Johnny Bröms, CIO, Max hamburgerrestauranger
Finalist CIO Awards 2016

15:00 - 15:25

PARTNER BREAKOUT


TBA

15:00 - 15:25

PARTNER BREAKOUT


TBA

15:25 - 15:55

EFTERMIDDAGSFIKA


Fyll på energi och passa på att nätverka med CIO-kollegor, talare och partners

15:55 - 16:25

ANALYST KEYNOTE:
CIO ROADMAP 2017 – SÅ HÅLLER DU DIG PÅ TOPPEN


Är du en framtidssäker CIO? Vilka framtidstekniker, trender, investeringar och prioriteringar är aktuella just nu? Vilka kompetenser håller dig på toppen? Och hur bygger du ett digitalt ekosystem? Annelie Lundqvist, Senior Executive Partner på Gartners Executive Program, är en strategisk rådgivare som samarbetar med CIO:er, C-nivå ledare och deras ledningsgrupper. Här bjuder hon på ett smörgåsbord av Gartners mest aktuella spaningar och strategier för 2017.

Annelie Lundqvist, Senior Executive Partner, Gartner

16:25 - 17:00

HEJ, WATSON HÄR! NU BÖRJAR DEN KOGNITIVA TRANSFORMATIONEN AV DITT FÖRETAG  

 

Kognitiva lösningar kan hjälpa dig att göra nya upptäckter om din organisation, skapa personliga upplevelser för dina anställda och kunder, skala ut kompetens och expertis, förbättra beslutsfattandet samt optimera processer. Med hjälp av IBM Watson Business Coach visar vi hur tekniken skapar en färdplan för en kognitiv transformation av ditt företag. Dessutom träffar vi roboten Pepper och ser hur den kan kombineras med Watson – så att den kan tänka, resonera, analysera och förstå information.

Torbjörn Hägglöf, Cognitive Business Solutions, IBM Global Business Services och Victoria Nordin, Technical Specialist, IBM Hybrid Cloud

17:00 - 17:10

SUMMERING OCH AVSLUTNING


Moderator Alexandra Heymowska summerar och avslutar dagen

17:10 - ca.18:30

AW- MINGEL


Dagen avrundas med ett trevligt mingel med dryck, snacks och skön musik!

Pris t.o.m 31 januari 2595 kr

Sagt om CIO Trend 2016:

”Bästa och trevligaste stället för att få förståelse för vad som händer, hur man agerar på detta, inspiration samt givande diskussioner med nyckelpersoner.”

”Ett event som ingen CIO borde missa. Nästa år måste jag ha med fler kollegor.”

”Utmärkta föreläsare, spännande miljö, mycket bra ämnen och talare.”

”Dagen gav inspiration, nytänkande, nätverkande.”

”Mycket proffsigt upplägg, det bästa CIO-event jag varit på de senaste åren, mycket relevant på alla sätt och vis.”

CIO Lägesrapport 2017
– allt om CIO-rollen i Sverige

CIO Lägesrapport är Sveriges största oberoende kartläggning av CIO:ns utmaningar och prioriteringar, med 40 sidor siffror, diagram och analys av allt som rör dig och dina kollegor. Under CIO Trend 2017 visar vi resultatet från rapporten. Ditt exemplar av CIO Lägesrapport ingår även i eventpriset (värde: 1 795 kr).

Vill du bidra till CIO Lägesrapport 2017?
Ta chansen att vara med här

Plats: IVA Konferens, Grev Turegatan 16, i Stockholm

Knyt nya kontakter

CIO Trend samlar Sveriges viktigaste it-beslutsfattare – CIO:er, IT-direktörer, IT-chefer, CTO:er samt IT- och verksamhetsarkitekter. Deltagarna kommer från stora och medelstora verksamheter i både privat och offentlig sektor. Under lunchen erbjuds du en sittande lunch i en lugn atmosfär.

Ett utmärkt tillfälle för dig att knyta nya kontakter – samt att uppehålla befintliga.

Praktisk Information

När: 15 februari, ca kl 07.45 – 17.00. (Dagen inleds med ett valfritt frukostseminarium).

IVA Konferenscenter erbjuder ytor som är skräddarsydda för events och ligger centralt på Grev Turegatan 16, i Stockholm.

I priset ingår frukost, fikor, nätverksvänlig lunchsittning med bordsservering och färsk frukt. Även tillgång till talarpresentationer och CIO Lägesrapport 2017.

Pris t.o.m 31 januari 2595 kr

Partners:

Accenture

Wipro

Workday

Salesforce

Liaison

Liaison Technologies: A Data-Inspired Future.

The future is now at Liaison Technologies. As a leader in cloud-enabled data integration and management solutions, our tailored approach allows businesses to meet today’s toughest data challenges while building a robust foundation from which to tackle tomorrow’s.

Liaison’s data-centric solutions ensure you always have the critical information you need to make better decisions, faster. We’ll work with you to break down data silos, integrate disparate data types, and securely manage data across every inch of your ecosystem to unlock actionable insights.

Inspire your future with Liaison Technologies today!

Apica

Kontakta oss:

Alexandra Heymowska
Programansvarig
08-453 64 15

Daniel Binett
Partnerfrågor
0707-98 66 62

Caroline Askheim
Projektledare/Deltagarfrågor
0762-75 67 10

Emmy Jonsson
Projektledare Talare
0762-57 71 47